Χορηγήθηκαν 40 bodycam στις ομάδες ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ και ΔΑΕΑ της Αττικής σε διαφάνεια στις αστυνομικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ

Χορηγήθηκαν bodycam στις ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ της Αττικής στο πλαίσιο διαφάνειας στις αστυνομικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ θα  ενεργοποιούνται σε επιχειρησιακή ανταπόκριση των πληρωμάτων μεταφέροντας απευθείας εικόνα στο ΕΣΚΕΔΙΚ

Με σύνταξη τεχνικής μελέτης για τα προσωπικά δεδομένα από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕΔΙΚ) ολοκληρώθηκε η ενεργοποίηση πιλοτικής χρήση (23/03)  – σε περιορισμένο αριθμό – 40 καμερών στην βασική εξάρτηση των πληρωμάτων της ΔΑΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διευθέτηση στις τεχνικές λεπτομέρειες. Από τις κάμερες 20 έχουν διατεθεί στη ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ ενώ άλλες 20 κάμερες έχουν διατεθεί στη ΔΑΕΑ- ΥΑΤ και ΥΜΕΤ.

Πρόσφατα σε συζήτηση στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χρήση καμερών από όλους ανεξαιρέτως τους αστυνομικούς  υπηρεσιών της πρώτης γραμμής σε απάντηση στις καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία.
Οι κάμερες θα είναι προσαρμοσμένες στις στολές των αστυνομικών (body cams) και θα  ενεργοποιούνται σε επιχειρησιακή ανταπόκριση των πληρωμάτων μεταφέροντας απευθείας εικόνα στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Ωστόσο, κατά την ενεργοποίηση καμερών για την ΕΛΑΣ, στη διάρκεια διαδηλώσεων την 6η Δεκεμβρίου (2020) και στην επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΑΠΘ, διαπιστώθηκαν τεχνικά προβλήματα.