Χολαργός: Αστυφύλακας είχε τροχαίο με πολίτη και πυροβόλησε το εμπλεκόμενο αυτοκίνητο

Πυροβόλησε το αυτοκίνητο με το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα

Αστυφύλακας, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών (26/02) το μεσημέρι, εκτός υπηρεσίας, ύστερα από τροχαίο ατύχημα με το όχημα πολίτη στο Χολαργό, βγήκε από το αυτοκινητό του και πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο στο πορτ μπαγκάζ του έτερου εμπλεκόμενου αυτοκινήτου.

Ο πολίτης εργαζόμενος σε εμπορικό κατάστημα, κατέθεσε στους Αστυνομικούς, ότι ενώ έκανε όπισθεν με το όχημά του, χτύπησε το όχημα που ήταν ακινητοποιημένο πίσω του. Ο οδηγός του σταθμευμένου αυτοκινήτου του φώναξε και τον ενημέρωσε για την αστυνομική του ιδιοτήτητα και ο ίδιος σε πανικό επιχείρησε να απομακρυνθεί, όταν άκουσε τους πυροσβολισμους και δέχθηκε πυρά στο πορτπαγκαζ του οχήματός του.

Από την πλευρά του, ο Αστυνομικός υποστήριξε ότι οδηγός ήταν η έγκυος συζυγός του, προσπέρασε με επικίνδυνο ελιγμό από την δεξιά πλευρά το αυτοκίνητο και ακολούθησε καταδίωξη περίπου  4,5 χιλιόμετρα. Όταν μπλοκαραν το αυτοκίνητο του, ο Αστυνομικός του απευθύνθηκε με υβριστικόυς χαρακτιρισμούς και σε οπισθοπορεία τον τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι και επιχείρησε και πάλι να αποχωρήσει.

Η γυναίκα, νοσηλεύεται με αιμορραγία σε νοσοκομείο

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης επικοινώνησε με το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, ωστόσο τα δύο οχήματα έφτασαν στο ΑΤ Χολαργού, με τους δύο να έχουν συλληφθεί.  Την υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.