Χίος: Κάτοικοι έστησαν ενέδρα στα ΜΑΤ ενώ αποχωρούσαν με πολιτικά και καταγγέλουν την αντίδραση των Αστυνομικών (video)

Επίθεση κατά των Αστυνομικών της ΔΑΕΑ ενώ αποχωρούσαν από το λιμάνι των Μεστών στη Χίο, σε ενέδρα από κατοίκους του νησιού

Οι Αστυνομικοί διακρίνονται με πολιτική περιβολή να περιμένουν στο λιμάνι για να αναχωρήσουν από το νήσι μετά την Κυβερνητική απόφαση και τα εκτεταμένα επεισόδια που προηγήθηκαν την Τετάρτη, όταν δέχονται καταδρομική έφοδο από οργανωμένους κατοίκους, με πέτρες και αντικείμενα. Οι Αστυνομικοί φορούν τα κράνη τους, και τα γκλομπς του επιχειρησιακού τους εξοπλισμού, αμύνονται επέναντι στις επιθέσεις που δέχονται.

Την προηγούμενη ημέρα (26/02) οι Αστυνομικοί των διμοιριών, είχαν δεχθεί εισβολή στα δωμάτιά τους, ενώ βίας ασκήθηκε από τους κατοίκους σε βάρος των δύο Αξιωματικών επικεφαλής της διμοιρίας στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει. Καταγγελίες από τις δυνάμεις που έλαβαν φύλο πορείας για να διασφαλίσουν την έναρξη των εργασιών στο χωροθετημένο χώρο στην κατσκευή της νέαο κλειστής δομής στη Θ17 της Επ.Οδού Βροντάδου Βολισσού.

Στο NantiaReport.gr υπάρχουν καταγγελίες Αστυνομικών που είχαν μετακινήθεί στα νησιά, Χίου και Λέσβου, για υποκίηση από Αστυνομικούς που υπηρετούν στο νησί για υποκίνηση και ενημέρωση των ντόπιων που ενεργούσαν επιθέσεις στοχευμένες σε βάρος των μελών των διμιοιριών και τον επικεφαλής που είχαν μεταβέι στο νησί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε βιντεοληπτικό υλικό  Ανώτερος Αξιωματικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ στο νησί, απευθύνεται με υποβολέα σε συγκεντρωμένους πολίτες -κατοίκους του νησιού, επιρρίπτοντας ευθύνες για τα επεισόδια στις μεταφερόμενες δυνάμεις “Αστυνομικοί από άλλες Υπηρεσίες” επισημαίνει.

https://www.facebook.com/948382821899514/videos/792488874596775/

Στο λιμάνι και ενώ ήταν γνωστή η μετακίνηση των διμοιριών, οι λιμενικοί επέλεξαν να παραμείνουν αμέτοχοι ενώ παρούσα στα επεισόδια ήταν και η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου, Ειρήνη Αργύρη και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις επιθέσεις και τις προκλήσεις στους Αστυνομικούς των ΜΑΤ και τα επεισόδια που ακολούθησαν.