Χίος: Ανηλικος Συρος και τρεις ομοεθνεις του οι δράστες εμπρησμού στο «Soli Cafe»

Ανήλικος Συρος ομολόγησε τον εμπρησμό που προκάλεσε στο «Soli Cafe», και υπέδειξε ακόμη τρεις ομοεθνείς του ως συνεργούς, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται στις δομές της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ.

wp-1461077714495.jpgΈνας ανήλικος, 16άχρονος Σύρος, προσδιορίσθηκε ως υπαίτιος για την πυρκαγιά στο «Soli Cafe»  (23/4,) με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς και είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή λειτουργίας του υπό κατάληψη «Soli Cafe».

Όπως διακριβώθηκε, ο ανήλικος ο οποιος διέμενε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ προκάλεσε εμπρησμό στο κτήριο και διέφυγε.

Κατά την προανάκριση οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου εντόπισαν και προσδιορίσθηκε ως δράστης ο 16άχρονος, και συνελήφθη ενω ενημερωθηκε και το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο ανήλικος ομολόγησε την πράξη του παρουσία του κηδεμόνα του, ενώ υπέδειξε ακόμη τρεις ομοεθνείς του ως συνεργούς, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται στις δομές της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο 16άχρονος φαίνεται ως εντολοδόχος ομοεθνών του, για να προκαλέσει εμπρησμό στο κτήριο. Μάλιστα, δύο από τους καταζητούμενους έχουν απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τις Αρχές για μικροκλοπές από περίπτερα.

Από την Πυροσβεστική πάντως επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της δικογραφίας παραπέμπουν στο συμπέρασμα δραστηριοποίησης «ομάδων» προσφύγων και λαθρομεταναστών που εφαρμόζουν  τους δικούς τους κανόνες.

Ο 16άχρονος Σύρος, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και αφέθηκε ελεύθερος.

________

*politischios.gr