Χειροπέδες σε 24… αντιρρησίες να συμμορφωθούν στα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού

Λειτουργούσαν επιχειρήσεις για τις οποίες έχει εξαγγελθεί αναστολή λειτουργίας μεταξύ των οποίων γήπεδα και ανθοπωλεία.

Ύστερα από καταγγελίες, οι Αστυνομικοί προχώρησαν (19/03) σε 24 συλλήψεις ατόμων που λειτουργούσαν κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα και καταστήματα ενδυμάτων.

Συνολικά από την περασμένη Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 167 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 174 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Κι ενώ τα μέτρα για συνωστισμό και λειτουργία επιχειρήσεων είναι σε εφαρμογή, από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών εντοπίστηκε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.  Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη και δύο παίκτες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και της παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο χώρο, διαπιστώθηκε να έχουν εγκατασταθεί οχτώ παιγνιομηχανήματα, τα οποία κατασχέθηκαν καθώς και ποσό €54,50. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε παραπέμφθηκαν στον Εισαγγγελέα.

Οι  έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.