Χάθηκε το μέτρο της προπαγάνδας με τον Αμπαούντ- Κάποιοι αγνοούν οτι είναι Βέλγος υπήκοος|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Μόνο έκπληξη και απορίες δημιουργεί νέο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που μεταδίδει ότι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέρφη του ότι πέρασε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Κατά πως φαίνεται, οι συντάκτες της είδησης αγνοούν πως ο διαβόητος φονταμενταλιστής τρομοκράτης είναι Βέλγος υπήκοος και κάτοχος βελγικού διαβατηρίου, ενώ όπως προκύπτει, κάτοχος και πληθώρας πλαστών αδειών οδήγησης για προσωπική χρήση και εφοδιασμό των στρατολογημένων υπέρ του ISIS προσφύγων.

Ως εκ τούτου, μόνο ως ύποπτα και προβοκατόρικα μπορούν να εκληφθούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα, που αποπειρώντα να εμφανίσουν την Ελλάδα ως κέντρο διερχομένων τζιχαντιστών. Για να μην κουράζονται, τους ενημερώνουμε ότι τα καταφέρνουμε καλύτερα μόνοι μας με κάτι Καμμένους, Κοτζιάδες και αρκετά ελληνικά ΜΜΕ που αναπαράγουν ότι να ναι όπως να ναι.

Απτόητοι ωστόσο οι δημοσιογράφοι του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ προσθέτουν τα εξής: “Παράλληλα, φέρεται να της «περηφανευόταν» για τον τρόπο με τον οποίο ξεγέλασε τις αρχές και την ευκολία με την οποία είχε περάσει από τη Συρία στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας δύο μήνες πριν τις επιθέσεις εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση με την προσφυγική κρίση και τη ζώνη Σένγκεν.

Πάντα σύμφωνα με το Reuters, o Αμπαούντ φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τα σχέδιά του στην ξαδέρφη του Χασνά Αϊτ Μπουλασέν δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

«Θα προξενήσουμε χειρότερη ζημιά στα προάστια που βρίσκονται κοντά στους Εβραίους και θα διαταράξουμε τις μεταφορές και τα σχολεία» φέρεται να έχει πει στην ξαδέρφη του ο Αμπαούντ στις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα, ενώ μετά τις επιθέσεις, της είχε ζητήσει να τον κρύψει.

Μάλιστα της είπε ότι θα της έδινε 5.000 ευρώ προκειμένου να του αγοράσει δύο κοστούμια και δύο ζευγάρια παπούτσια για τον ίδιο και για έναν άγνωστο συνεργό προκειμένου να σχεδιάσουν την επόμενη επίθεση.”

____

*bloko.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport