ΑΤ Χαρίλαου, ΘΣΝ: Κατέσχεσαν..παπάκια!

Παπάκια στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου μετά από κατάσχεση στην κατοχή παράνομου μικροπωλητή σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης.

Το Μεγάλο Σάββατο (27/04), διερχόμενος που είδε να πωλούνται ζωντανά παπάκια -απαγορεύεται η αγοραπωλησία τους- ενημέρωσε τη Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», και μέλη της ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Το πλήρωμα περιπολικού που μετέβη στο σημείο, εντόπισε τα.. “ορφανα” παπάκια καθώς ο παράνομος μικροπωλητής για να αποφύγει τη σύλληψη είχε αποχωρήσει από τον πάγκο του. Τα παπάκια μεταφέρθηκαν στο Α.Τ Χαριλάου και αναζητήθηκε χώρος φιλοξενίας τους.
«Τότε μας ειδοποίησαν αν μπορούμε να τα φιλοξενήσουμε για λίγες μέρες, μέχρι να μεταφερθούν στο Ζωολογικό Κήπο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενεί οικόσιτα ζώα για να παραμείνουν εκεί μόνιμα», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πηνελόπη Καραγιάννη από την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Αγρια Ζωή» που ανέλαβε να παραλάβει και να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της τα παπάκια.
Όπως διευκρίνισε, επειδή ήταν πολύ μικρά, τα περισσότερα ψοφησαν μέσα σε λίγες ώρες, ωστόσο επέζησαν 16 και θα παραμείνουν στο Κέντρο Περίθαλψης ‘Αγριων Ζώων στο Καλοχώρι.
«Το θέμα βέβαια είναι να φύγουν όσο το δυνατόν συντομότερα καθώς, ως οικόσιτα, μεταφέρουν διαφορετικές ασθένειες και υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης στα άγρια ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας», ξεκαθάρισε η κ.Καραγιάννη.