Χανιά: Η υπερασπιστική γραμμή του 44άχρονου οδηγού που παρέσυρε τον λαχειοπώλη

Μέσω του συνηγόρου του Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο 44χρονος οδηγός του αγροτικού που παρέσυρε τον 66άχρονο λαχειοπώλη, στα Χανιά.

Εμφανίστηκε συνοδεία του συνηγόρου του ο 44άχρονος οδηγός του τζιπ που παρέσυρε (31/12-23.30) και τραυμάτισε θανάσιμα τον 66άχρονο λαχειοπώλη στα Χανιά κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη.

Ο 44άχρονος, φέρεται να υποστηρίζει στην απολογία του, οτι πανικοβλήθηκε καθώς αναβίωσαν μνήμες από το δυστύχημα στο οποίο τραυματίσθηκε θανάσιμα η μητέρα του- όπως υποστηρίζει- στο σημείο που ο ίδιος ως οδηγός παρέσυρε τον 66άχρονο λαχειοπώλη ο οποίος είχε πάει στο mini market για να αγοράσει ρόδι για “καλή χρονιά”, ο οποίος κατέληξε ακαριαία.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του 44άχρονου Χρήστου Μαρκογιαννάκη, «ακολουθούσε μια σειρά αυτοκινήτων που κινούνταν με την ίδια ταχύτητα, είδε ένα άτομο που θέλησε να περάσει απέναντι και κοντοστάθηκε, πήγε να περάσει και τον χτύπησε. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το 6χρονο παιδί -το οποίο πήγαινε για να αγοράσει βεγγαλικά- και άρχισε να κλαίει μετά το δυστύχημα.

Πανικοβλήθηκε γιατί είχε ζήσει παρόμοια εμπειρία στην Αγία Μαρίνα το 2001 ότον τον κρατούσε από το χέρι η μητέρα του, πήγαν να διασχίσουν δρόμο και την παρέσυρε αυτοκίνητο που τη διαμέλισε. Όταν επέστρεψε μόνος χωρίς το παιδί του (στο σημείο του δυστυχήματος) είδε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός. Πάνω στον πανικό του έφυγε για να απομακρύνει το παιδί του.

Ο 66χρονος δεν πέθανε γιατί τον εγκατέλειψε στο σημείο, ήταν ήδη νεκρός. Δεν είχε σκοπό να ξεφύγει, έτσι κι αλλιώς υπήρχαν κάμερες στο σημείο και έμειναν πίσω κομμάτια του αυτοκινήτου».

Ο 44άχρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος ενώ του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης και του ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.