Χανιά: Στον Εισαγγελέα ο ναύτης του “Τρούμαν”

Στον Ανακριτή Χανίων, παρέπεμψε ο Εισαγγελέας τον  26άχρονο Αμερικανό Στρατιωτικό,  ο οποίος νωρίς τα ξημερώματα έκλεψε ταξί από πιάτσα στο Κέντρο των Χανίων προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

image

Ο νεαρός κατηγορούμενος στο πλαίσιο της ετεροδικίας συνοδευόμενος από Αμερικάνο δικηγόρο του αεροπλανοφόρου Τρούμαν, και όχι υπό συνοδεία Ελληνων αστυνομικών πέρασε απο Εισαγγελέα και Ανακριτή (22/06).
Απο πληροφορίες, κατά την διάρκεια της απολογίας του, ο 26χρονος δήλωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Ο νεαρός κατηγορούμενος συνεπεία του τροχαίου που προκάλεσε, φερει εμφανή χτυπήσει στο κεφάλι και το πόδι.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανικές Αρχές κατέθεσαν επίσημα αίτημα στην Ελληνική δικαιοσύνη (στο πλαίσιο του νόμου του 2003 που αφορά την ετεροδικία) για την υπόθεση του 26χρονου. Κάτι που αναμένεται να γίνει δεκτό εντός των επόμενων ημερών προκειμένου το αεροπλανοφόρο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Σούδας.
Από την πλευρά τους οι 3 ιδιοκτήτες των οχημάτων καθώς και ο οδηγός του ενός οχήματος, τον οποίο φέρεται να τραυμάτισε ο κατηγορούμενος, υπέβαλαν αγωγές προκειμένου να αποζημιωθούν για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στα οχήματά τους καθώς και για το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη σε περίοδο αιχμής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες των ταξί καθώς και ο οδηγός έλαβαν προφορική διαβεβαίωση ότι θα αποζημιωθούν για τις ζημιές
______
*”Χανιώτικα Νέα”