Χανιά: Καταδικάστηκε ο ο πατέρας για την .. κουτουλιά στον καθηγητή- Αναστολή της απόφασης με .. δωρεά €400 στο Σχολείο

Ένοχος κρίθηκε από το Δικαστήριο γονέας μαθητή για τον ξυλοδαρμό καθηγητή

Με ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με αναστολή και καταβολή €400 ευρώ για κοινωφελή σκοπό στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων “Ελευθέριου Βενιζέλου” , στο οποίο φοιτά ο γιος του, καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο ο 39άχρονος πατέρας ο οποίος επιτέθηκε φραστικά και βιαιοπράγησε σε καθηγητή του Σχολείου. Είχε παραπεμφθεί (15/09) στον Εισαγγελέα Χανίων κατηγορούμενος για βιαιοπραγία σε βάρος εκπαιδευτικού, φραστική και σωματική επίθεση, καθώς όπως περιγράφεται το περιστατικό ο εκπαιδευτικός σύμφωνα με τη εγκύκλιο,  ζήτησε στο γονέα να βάλει μάσκα ο μαθητής , πριν εισέλθει στον χώρο του Σχολείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flashnews.gr το δικαστήριο έκρινε τον 39άχρονο ένοχο για όλες τις κατηγορίες . Η ποινή με αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο να καταβάλει χρηματικό ποσό ύψους €400 για κοινωφελή σκοπό ως δωρεά στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθέριου Βενιζέλου Χανίων.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του Δικαστηρίου από τον εκπαιδευτικό , καθώς αναγνώρισε το λάθος του.  «Την ημέρα του αγιασμού, είπα στον γιο μου αφού δε φορούσε μάσκα να καθίσει σε μια άκρη. Είδα τον γιο μου να τον τραβάει κάποιος από το χέρι, να είναι φοβισμένος και να κλαίει, οπότε θόλωσα και είπα στον καθηγητή με ποιο δικαίωμα ακουμπάς το παιδί μου και μετά του έριξα την κουτουλιά». Αυτή η συμπεριφορά δεν τον εκφράζει όπως είπε καθώς δεν είναι βίαιος άνθρωπος.

Η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του ωστόσο δεν έχει κανείς δικαίωμα να βρίζει και να αντιδρά με αυτό τον τρόπο και να εξαπολύει απειλές, ειδικά μπροστά σε παιδιά και πρότεινε την ενοχή του.

Κατά την κατάθεσή του, ο 54άχρονος εκπαιδευτικός περιέγραψε στο Δικαστήριο την επίθεση σε βάρος του, «Την ημέρα του αγιασμού, έπρεπε να επιτηρούμε τα παιδιά τα οποία θα έμπαιναν στον αγιασμό, να ελέγχουμε δηλαδή αν φορούσαν μάσκα. Κάποια στιγμή, είχα την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα, ένας μαθητής δεν φορούσε μάσκα και πέρασε από μπροστά μου. Ήταν ο γιος του κατηγορουμένου. Δεν είχα προηγούμενα με τον μαθητή ή τον πατέρα. Του είπα λοιπόν, “λεβέντη μου βάλε τη μάσκα σου σε παρακαλώ”, μου απάντησε “εγώ δε φοράω μάσκα”. Του εξήγησα λοιπόν ότι αν δε βάλει μάσκα θα πρέπει να περάσει έξω και του έδειξα την πόρτα. Εκείνη τη στιγμή ήρθε προς το μέρος μου ο πατέρας του και μου έριξε μια κουτουλιά και μια κλωτσιά στο δεξί πόδι. Άκουσα τον πατέρα να ωρύεται, να λέει “θα δεις τι θα σου κάνω, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”».

Στη Δίκη κλήθηκαν να καταθέσουν επίσης και συνάδελφοι του εκπαιδευτικού οι οποίοι ήταν παρόντες στο επεισόδιο. Καθηγητής τόνισε ότι προσπάθησε να συγκρατήσει τον κατηγορούμενο, τη στιγμή που πλησίασε τον εκπαιδευτικό ωστόσο εκείνος του κατάφερε .. κουτουλιά και κλωτσιά. «Από τις προηγούμενες ημέρες γνωρίζαμε ότι ο κατηγορούμενος ήταν αντίθετος στη χρήση μάσκας καθώς είχε έρθει στο σχολείο για την εγγραφή του παιδιού του χωρίς μάσκα και τόνισε ότι δεν ήθελε να φορέσει μάσκα», ανέφερε ο μάρτυρας.

Στον χώρο των Δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί για συμπαράσταση στον συνάδελφό τους, καταδικάζοντας όχι μόνο το συγκεκριμένο αλλά και κάθε περιστατικό βίας και επίθεσης σε βάρος εκπαιδευτικών.