Χανία: Ειδικός Φρουρός συνελήφθη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ

Με καταγγελίας για άσκοπους πυροβολισμούς, αστυνομικοί ΤΑΕ Χανίων εντόπισαν σε σταθμευμένο όχημα με τέσσερις επιβαίνοντες τον Ειδικό Φρουρό και συνελήφθη ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ στα στοιχεία του

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/10), σε περιοχή των Χανίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων τέσσερα άτομα εκ των οποίων Ειδικός Φρουρός ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απειλής, εξύβρισης, βίας κατά υπαλλήλων, υπόθαλψης εγκληματία και παραβάσεις των νομοθεσιών περί όπλων και ναρκωτικών.

Περίοικοι ενημέρωσαν για άσκοπους πυροβολισμούς, και οι Αστυνομικοί μετέβησαν στο χώρο που υποδείχθηκε, όπου εντόπισαν σταθμευμένο το όχημα με τους τέσσερις επιβαίνοντες. Ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία, στην κατοχή του Ειδικού Φρουρού και στον χώρο κατασχέθηκαν το πιστόλι με το γεμιστήρα του, φυσίγγια, κάλυκες και μικροποσότητα κάνναβης. Το κατασχεθέν όπλο, μετά των φυσιγγίων και καλύκων, θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση. Ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ένας εκ των υπολοίπων συλληφθέντων, εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ επιπλέον ο Ειδικός Φρουρός, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.