Χανιά: Αρνείται ότι απεύθυνε κάλεσμα σε πράξεις βίας, ο Αιγύπτιος «ιμάμης»

Ο Αιγύπτιος «ιμάμης» διαβιούσε στα Χανιά και υμνούσε τις σφαγές της Χαμάς και καλούσε σε πράξεις βίας εναντίον του Ισραήλ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου διατηρούσε λογαριασμό

«Δεν κάλεσα σε πράξεις βίας, αλλά για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», ισχυρίστηκε ο 39χρονος Αιγύπτιος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προτροπή σε πράξεις βίας εναντίον του Ισραήλ σε υποστήριξη της Χαμάς, στην έκρηξη βίας στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα ανέφερε, και παρέθεσε ότι δεν αναφερόταν σε τζιχάντ με όπλα, αλλά σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Εργαζόμενος ο 39χρονος Αιγύπτιος Ε.Μ ως εργάτης γης, τα τελευταία 11 χρόνια με έδρα τα Χανιά, έχει θρησκευτικές σπουδές και αγόρευε ως «ιμάμης» σε παράνομα τζαμιά της πόλης και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο των Χανίων .

Στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο 39χρονος Αιγύπτιος, φέρεται να προέτρεπε σε πράξεις εναντίον των Ισραηλινών. Εξυμνούσε την Ταξιαρχία Αλ Κασσάμ, το ένοπλο τμήμα τη Χαμάς, μέλη της οποίας ευθύνονται για μεγάλο μέρος των σφαγών της 7ης Οκτωβρίου, κατά την εισβολή στο Ισραήλ.

Στο κήρυγμά του ο 39χρονος Αιγύπτιος, αναφέρει μεταξύ άλλων,  «Τα αδέρφια μας στην περήφανη Γάζα και στην αγαπημένη Παλαιστίνη. Μην προσβάλλεστε ή λυπηθείτε. Ο Θεός να σε βοηθήσει. Όλα αυτά δεν είναι αλήθεια και άχρηστα με τον εχθρό, τους φοβισμένους Εβραίους, ο Θεός τους καταράστηκε όπου κι αν βρίσκονται. Είναι τζιχάντ και μάχες. Δεν θα ανακτήσετε τη γη των μουσουλμάνων ή τους ιερούς τόπους των μουσουλμάνων παρά μόνο στα δόντια των λόγχες. Η ανησυχία, η καταδίκη, η καταδίκη και η καταδίκη είναι άχρηστες. Δεν λειτουργεί με αυτόν τον άγριο εχθρό, τους φοβερούς καταπατητές. Δεν βλέπετε τι κάνει ο πρώτος χορηγός της τρομοκρατίας στον κόσμο, η Αμερική και οι άπιστες δυτικές χώρες.

Βοηθήστε τους αδελφούς σας και διατάξτε μάχες και τζιχάντ για την υποστήριξη της θρησκείας του Θεού και των ευάλωτων και καταπιεσμένων αδελφών σας στην Παλαιστίνη, τη Συρία και παντού.

Δεν βλέπετε αυτές τις σφαγές; Οι σφαγές που έκανε ο επίφοβος στρατός κατοχής. Ο Σιωνιστικός στρατός και τι κάνει για τους καταπιεσμένους και καταπιεσμένους ευάλωτους ανθρώπους εν όψει του δυτικού κόσμου. Η σιωπή. Να ξέρετε ότι οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί δεν θα είναι ικανοποιημένοι μαζί σας μέχρι να ακολουθήσετε τη θρησκεία τους. Αρκετά είναι αρκετά. Ο Θεός να σας ανταμείψει καλά. Καταδικάστε και καταγγείλετε. Κάντε κάτι ρεαλιστικό. κάτι χειροπιαστό.

Τα παλαιστινιακά εδάφη και τα κατεχόμενα μπορούν να αποκατασταθούν μόνο για τα δόντια της λόγχης. Τζιχάντ και μάχη για χάρη του Αλλάχ.

Αφήστε τους να εκφράσουν την οργή τους και τις σφαγές που γίνονται μάρτυρες. Ορκίζομαι στον Θεό ότι είναι ανατριχιαστικό και οι σκηνές είναι ανατριχιαστικές. Ειδικά οι σκηνές με μωρά. Αυτή η βάναυση κατοχή δεν αναγνωρίζει ανθρωπιστικούς, διεθνείς ή νόμιμους νόμους ή οτιδήποτε άλλο. Η ποινή είναι ίδια με την πράξη. Ο φόνος είναι φόνος. Δολοφονία. Δολοφονία. Αυτό είναι που τους λειτουργεί με αυτή τη βάναυση σιωνιστική κατοχή και την αντίσταση στην κατοχή με είδος και όχι με τα συνθήματα της ειρήνης. Τι ειρήνη; Ποια ειρήνη μετά από αυτό συμβαίνει στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο; Ποιος σκότωσε και εξόντωσε; Τι ειρήνη; Πολεμήστε τους, ο Θεός θα τους βασανίσει με τα χέρια σας, θα σας βοηθήσει και θα θεραπεύσει τις καρδιές των πιστών ανθρώπων. Θεέ μου, η νίκη που υποσχέθηκες. Είθε ο Θεός να στηρίξει το Ισλάμ και να αψηφήσει τους Μουσουλμάνους, να ταπεινώσει το σιρκ και τους πολυθεϊστές και να κάνει τη λέξη αλήθεια και θρησκεία χάρη σε εσάς. Ο Θεός να μην επιτεθεί σε κόμματα, στο σπίτι του βιβλίου και στην πορεία των σύννεφων, να μην τα νικήσει, να τα κερδίσει και να ταρακουνήσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αμίν Αμίν. Ειρήνη σε σένα και το έλεος και οι ευλογίες του Θεού σε σένα».

Σε βάρος του 39χρονου Αιγύπτιου, σχηματίσθηκε δικογραφία «από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας».