Χαλκιδική: Και Αστυνομικός σε κύκλωμα Σωματεμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών

Σε διερεύνηση καταγγελίας στο Εσωτερικών Υποθέσεων ΣΑ Βορείου Ελλάδος, ο Αστυνομικός τέθηκε υπό έρευνα και συνελήφθη επ αυτοφώρω

Τρεις πολίτες και ο Αστυνομικός  εμπλέκονται σε κύκλωμα Σωματεμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας , το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ((27/05), ο Αστυνομικός μετέβη στην οικία των δύο συγκατηγορούμενων του, σε περιοχή της Χαλκιδικής και προμηθεύτηκε ποσότητα κάνναβης έναντι του χρηματικού ποσού των €100. Εξερχόμενος της οικίας ακινητοποιήθηκε από τους Αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα και την κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 51 γραμμ. κάνναβης, αυτοσχέδιο τσιγάρο με ποσότητα κάνναβης αναμειγμένη με καπνό και κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα στην οικία του Αστυνομικού κατασχέθηκαν :

(11,22) γραμμάρια κοκαΐνης,
(24,25) γραμμάρια κάνναβης,
(2.650) ευρώ,
συσκευασία με ποσότητα κάνναβης αναμειγμένη με καπνό συνολικού βάρους (17,43) γραμμαρίων,
μεταλλικός τρίφτης,
(2) μεταλλικοί δίσκοι με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών,
(2) κουτάλια και κουτάλα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσίων,
(3) αυτοσχέδιες συσκευασίες εισπνοής ναρκωτικών ουσιών και
(4) κινητά τηλέφωνα.

Στην ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και οι δύο ένοικοι της οικίας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους κατασχέθηκε μεταλλικός τρίφτης, ενώ στην οικία εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο τρίτος ιδιώτης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 4 γραμμάρια κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και παράβαση καθήκοντος και  οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή..

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.