Χαϊδάρι: Εξιχνιάστηκε η απαγωγή και ληστεία 54άχρονης, συζύγου οδοντίατρου, μετά από τεσσερα χρόνια

Ο δράστης είχε απάγει την σύζυγο οδοντιάτρου, και αξίωνε #€200.000 για να την απελευθερώσει. Η γυναίκα κατάφερε να απελευθερωθεί όταν ο απαγωγέας πήγε για καύσιμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Με καταγωγή από το Λίβανο ή την Παλαιστίνη ηλικίας 61 ή 58 χρόνων, το πρωί της 12ης Ιουλίου 2012, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα, υπό την απειλή μαχαιριού είχε ακινητοποιήσει την 54άχρονη γυναίκα, στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε η οικογένεια στο Χαιδάρι, ενώ επιβιβαζόταν στο όχημά της. Με μαξιλαροθήκη στο κεφάλι, της έδεσε τα χέρια με μονωτική ταινία και την τοποθέτησε  στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της.

Στη διαδρομής, ο δράστης της απαγωγής απέσπασε από τη γυναίκα #€10 και από το κινητό της τηλεφώνου επικοινώνησε τρεις φορές με τον οδοντίατρο σύζυγό της αξιώνοντας ως λύτρα #€200.000 για να την απελευθερώσει. Δύο ώρες αργότερα, ο αλλοδαπός δράστης σταμάτησε με το αυτοκίνητο της γυναίκας κοντά στην γέφυρα της Μεταμόρφωσης και πεζός κατευθύνθηκε προς το πρατήριο καυσίμων, ώστε να εφοδιαστεί σε μπιτόνι με βενζίνη.

Η 54άχρονη αντιλήφθηκε την απουσιά του απαγωγέα της, κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά της, βγήκε από το αυτοκίνητο και κάλεσε την Αστυνομία. Μόλις ο αλλοδαπός απαγωγέας κατάλαβε ότι η όμηρος είχε διαφύγει, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Την προανακριτική έρευνα ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, ταυτοποιήθηκε ο δράστης, και όπως προέκυψε, είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, με ποινή φυλάκισης 25 ετών για δουλεμπορική διακίνηση λαθρομεταναστών.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης της 54άχρονης, εξέτασαν και το φάκελο διάρρηξης και ληστείας σε βάρος του γιου της, μέσα στο σπίτι του, περίπου  20 ημέρες πριν την απαγωγή της. Κατα την εξερεύνηση του χώρου, στο σπίτι της οικογένειας, είχε εντοπίσει αποτύπωμα του δράστη της ληστείας, το οποίο πρόσφατα ταυτοποιήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ότι ανήκει στον έγκλειστο ποινικό, με τη γυναίκα να αναγνωρίζει τον αλλοδαπό και ως δράστη της απαγωγής.

Η νέα ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.