ΧΑΑ: Αποστολέας "τρομοδέματος" έγκλειστος αντιεξουσιαστής για επίθεση στην ΑΔ Αιτωλίας.

Συνελήφθη (29/10) και προφυλακίστηκε για επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό μέγαρο της Αιτωλίας. Ο 28χρονος αντιεξουσιαστής από το στέκι “Αποθήκη” στο Μεσολόγγι, φέρεται από την αντιτρομοκρατική ως ο αποστολέας  τρομοδέματος το οποιο ταχυδρομηθηκε από την Κω, στο Χρηματιστήριο Αθηνών (02/10), δεν εξεράγη, ενω καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσδιορίζεται ως αποστολέας του “ορφανού” τρομοδέματος- παγιδευμένο φάκελο, στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστήριου Αθηνών, τον περασμένο Οκτώβριο ο 28χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος (01/11)  στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου,Πάτρας μετά την απολογία του για την επίθεση στην ΑΔ.Αιτωλίας (29/10). Ξεκίνησε απεργία πείνας (03/12) καθώς το αίτημα του για αποφυλάκιση, απορρίφθηκε.

Οπως προέκυψε κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ειχε εντοπισθεί ο ύποπτος επιστολικός φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. Κω την προηγούμενη ημέρα (01/10).

Ο Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός αποσυνδέθηκε από κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. και διακριβώθηκε η συνδεσμολογία του ενω ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 28χρονος ΓΣ έγκλειστος των φυλακών Πάτρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού – έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport