“Αυτοί που χρειάζονται πρώτα απ όλους ψυχολογική υποστήριξη, είναι οι Αστυνομικοί”|ΑΠΟΨΗ

“.. είναι καλή η όλη προσπάθεια του Υπουργείου, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν, πως αυτοί που χρειάζονται πρώτα απ΄ όλους ψυχολογική υποστήριξη, είναι οι ίδιοι οι αστυνομικοί”, επισημαίνει Αστυνομικός, με αφορμή την πρόσληψη  «Ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ».

psixologoi_ΕΛΑΣ
“Με αφορμή το άρθρο «Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί εντάσσονται στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.» συνάδελφος μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:
“Σήμερα παρουσιάστηκαν στα Αστυνομικά τμήματα της Αθήνας δέκα ψυχολόγοι και δέκα κοινωνικοί λειτουργοί. Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για προσωπικό που προσελήφθη για την κάλυψη έκτακτων κοινωνικών αναγκών για ορισμένο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Αποστολή των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών θα είναι να υποστηρίξουν επιστημονικά και συμβουλευτικά τις αστυνομικές υπηρεσίες, ιδίως κατά τη διαχείριση περιστατικών αυξημένης κοινωνικής ευαισθησίας και να παρέχουν αρωγή σε ειδικές κατηγορίες θυμάτων σε υποθέσεις όπως, κακοποίησης ανηλίκων, βιασμών, ενδοοικογενειακής βίας, εμπορίας ανθρώπων, εξάρτησης από ναρκωτικά”.
Θα ήθελα να επισημάνω στα παραπάνω πως είναι καλή η όλη προσπάθεια του Υπουργείου, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν, πως αυτοί που χρειάζονται πρώτα απ΄ όλους ψυχολογική υποστήριξη, είναι οι ίδιοι οι αστυνομικοί.
Για αυτό η καλύτερη λύση είναι να αξιοποιήσουν επιτέλους σε μόνιμη βάση, όσους αστυνομικούς έχουν πτυχίο ψυχολογίας, προς όφελος πρώτα των ίδιων των ένστολων και μετά όλων των άλλων, που έχουν σχέση με τα Αστυνομικά τμήματα”.

Α. Β, Ένστολος- Φοιτητής ψυχολογίας ΕΚΠΑ (επί πτυχίω)

Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε ξανατοποθετηθεί στο άρθρο «Και γιατί να έχω ψυχολόγο στο τμήμα


*skythes.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport