Ατζελινα Ζολι: “Δεν εκτιμώ ότι θα δοθεί άμεσα λύση”.

Στη Μυτιλήνη σε επίσκεψη η Ατζελινα Ζολι επισκέφτηκε τον καταυλισμό της Μόριας και πραγματοποίησε συνάντηση με Αξιωματούχους.

image

Με την εκτίμηση ότι “δε θα δοθεί άμεσα λύση” στο μεταναστευτικό και τη δέσμευση ότι “θα επιστρέψει στη Λέσβο με την οικογένεια της” η Ατζελινα Ζολι επισκέφτηκε τον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη κατά την παρουσία της στο νησί (17/03) ενώ αναχώρησε από το νησί της Λέσβου (17/03-14.00) με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία

Η Πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έφτασε το πρωί (17/03-10.50) στη Μυτιλήνη με το προσωπικό της learJet και οδικως κινήθηκε στο κτήριο του υπουργείου Αιγαίου, όπου συνάντησε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων παρουσία του Γενικού Γραμματεα Αιγαίου για περισσοτερη από μία ώρα. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ζήτησε να της παραθέσουν τα προβλήματα που συναντούν στην προσπάθειά τους ενώ κρατούσε σημειώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Τα μέλη των ΜΚΟ ζήτησαν την παρέμβαση κι ελαβαν τη δέσμευση της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως για τους πρόσφυγες, να υποστηρίξει την προσπάθεια για τη δημιουργία ασφαλών περασματων για τους πρόσφυγες.

image

Στη συνέχεια η Αντζελίνα Τζολί συνοδευόμενη από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, παραβρέθηκε στο hot spot της Μόριας και συνομίλησε με λαθρομετανάστες που οποίοι ενδιαφερθηκαν να βγάλουν μαι της ..selfie
Τελευταίος σταθμός ξενοδοχείο στη Βαριά της Μυτιλήνης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που δραστηριοποιούνται στο νησί. Στη συνέχεια με το προσωπικό της learJet αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό της τη Μεγάλη Βρετανία.