Αττική: Πέρασε την Εθνική Οδό η πυρκαγιά- Ανησυχία για Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο

Ανεξέλεγκτο είναι το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που προέκυψε από την αναζωπύρωση στους πρόποδες της ανατολικής Πάρνηθας, με τη φωτιά να έχει περάσει την Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου

Με διάσπαρτες εστίες φωτιάς με τον αέρα να έχει δυναμώσει, τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και οι εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης, επιχειρούν στο έργο οριοθέτησης της  φωτιάς που εκτείνεται σε ένα μέτωπο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Ωστόσο πρόβλημα δημιουργούν οι σπίθες που μεταφέρονται λόγω της αύξησης των ανέμων  με την τα συνεργεία να επιχειρούν να περιορίσουν τη φωτιά και να μην μεταφερθεί προς Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο.

Η Κυπριακή αποστολή της Πυροσβεστικής επιχειρεί στην Ελλάδα στην περιοχή Διοδίων μεταξύ Αγίου Στεφάνου – Αφιδνών.

Στην περιοχή πληρώματα της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας, συνδράμουν με εκκένωση των κατοικημένων περιοχών ενώ τα πυροσβεστικά κλιμάκια καταβάλλουν προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών έτσι ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της φωτιάς. Η πυρκαγιά έχει κάψει μεγάλη έκταση δάσους , λόγω θερμικού φορτίου δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα η Νέα Οδός έπειτα από εντολή της Τροχαίας, ενημέρωσε για ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων. Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης τελών διοδίων . Και η  Νέα Οδός απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας.