Αττική Οδός: Αποζημίωση €2.000 σε κάθε οδηγό ακινητοποιημένου οχήματος

Η αδιανόητη ταλαιπωρία για τους οδηγούς σε μια κακοκαιρία που είχε προβλευθεί, προκάλεσαν οργή, και ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την Αττική Οδό να πράσχει αποζημίωσης σε κάθε οδηγό που βρέθηκε εγκλωβισμένος στα χιόνια

Σε ανακοίνωσή της, η Αττική Οδός, αναφέρει πως πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους €2.000 ανά εγκλωβισμένο όχημα, για το χάος που προκάλεσε. Εκτός από την αποζημίωση στους οδηγούς, η Αττική Οδός απειλείται και με άλλες κυρώσεις, με το υπουργείο Μεταφορών να συστήνει ήδη ειδική επιτροπή για να κάνει τις προτάσεις της για τις κυρώσεις.

Η Αττική Οδός αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες (24/01) στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα. Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της Αττικής Οδού επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

Μεταξύ άλλων, ωστόσο, παραμένει να διευκρινιστεί από την Αττική Οδό είναι το ποσό αποζημίωσης αφορά και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στα εγκλωβισμένα οχήματα ή το ποσό αποδίδεται εφάπαξ για κάθε όχημα.