Αττική: Μεταστροφή του καιρου με καταιγίδες

Με μεταστροφή ο καιρός από τις υψηλές θερμοκρασίες με βροχές και στην Αττική σε πολλές περιοχές ενώ εκδηλώνεται έντονη δραστηριότητα με κεραυνούς και καταιγίδες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, προβλέπεται από αύριο Τρίτη (23/08) έως και την Παρασκευή (26/08).

Μπορείτε να δείτε τις περιοχές που σημειώνονται βροχοπτώσεις σε ρεαλιστικό χρόνο (εδώ).

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και θα επηρεάσουν την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα (κυρίως το Αιγαίο) ενω στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και τη Χαλκιδική- Τετάρτη (24/08) και την Πέμπτη (25/08)- πρόκειται να σημειωθούν έντονες βροχές.

Η πρόγνωση αναλυτικά:

Αύριο Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.