Αττική: Κυκλοφορεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και κατά συρροή αποπλανεί ανήλικα

Με καταγγελία 15χρονου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ συνεχίζει να παρενοχλεί ανήλικα

Την υπόθεση για τη δράση κατά συρροή βιαστή σε προάστιος της Αττικής, δημοσιοποίησε ο αστυνομικός συντάκτης Βαίος Σύρρος, ο οποίος όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος αν και έχει απασχολήσει κατ επανάληψη τις Αρχές, κυκλοφορεί ελεύθερος. Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα ανήλικα παιδιά τους, οι γονείς διακινούν τη φωτογραφία του υπόπτου στα κινητά τους και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, το καλοκαίρι του 2021, ο άνδρας ηλικίας 45-47 ετών παρέσυρε ανήλικο στο σπίτι του και το βίασε. Με φωτογραφίες του παιδιού ο κακοποιητής, άρχισε να το εκβιάζει και να το απειλεί, εξαναγκάζοντάς το ανήλικο δύο με τρεις φορές να έχει “βρεθεί” μαζί του σε ραντεβού βιασμού.

Μετά από έναν χρόνο το ανήλικο μίλησε στους γονείς του και κατήγγειλαν τον άνδρα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, για βιασμό ανηλίκου. Μετά από αστυνομική έρευνα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 υποβάλλεται  δεύτερη καταγγελία για παρακολούθηση και εκφοβισμό καθώς ο ενήλικας πήγαινε έξω από το σχολείο του 15χρονου και να τον παρενοχλούσε. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συλλαμβάνεται και από έρευνα στο σπίτι του από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, στο κινητό του και εντοπίζονται φωτογραφίες ανηλίκων περίπου 12χρονων ημίγυμνων από τη μέση και πάνω, να κάνουν χρήση χασίς.  Ο 15χρονος φέρεται να αναγνώρισε στις φωτογραφίες, μαθητές του Γυμνασίου στο οποίο φοιτούσε.

Με την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ εξακολούθηση ο άνδρας παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων να διακόψει κάθε επαφή και να μην παρενοχλεί το ανήλικο. Ο ίδιος συνέχισε να στέλνει μηνύματα στο 15χρονο, να παρακολουθεί τις κινήσεις του και να προβαίνει σε εκβιασμό και απειλές σε βάρος του, προκειμένου να μην συνεχιστεί η υπόθεση δικαστικά.

Στις 14 Οκτώβρη υποβάλλεται νέα μήνυση για εκφοβισμό και συλλαμβάνεται και πάλι από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας. Κατά τη σύλληψή του, εντοπίσθηκε εν κινήσει στο όχημά του, ενώ στην θέση του συνοδηγού μετέφερε ανήλικο. Για την υπόθεση, ενημερώθηκαν και οι γονείς του ανήλικου .

Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή τριών μηνών με αναστολή, με τον Εισαγγελέα της έδρας να διερωτιέται, «γιατί ο κατηγορούμενος είναι ακόμα έξω».  Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, έχει εφαρμοστεί ο Νόμος.