Αττική: Καταγγέλλουν απουσία Μέτρων Τάξης της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας κατα την περιφορά των επιταφίων

Παράπονα από δημότες σε αρκετές περιοχές Δήμων της Αττικής για απουσία Μέτρων Τάξης της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας κατά τη θρησκευτική τελετή της περιφοράς των επιταφίων

Ενοχλημένοι οι πολίτες και το εκκλησίασμα που παραβρέθηκαν ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή (22/04) στην περιφορά των επιταφίων Ιερών Ναών σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, από την απουσία πρόνοιας και Μέτρων Τάξης, με ιερείς σε ρόλο .. Τροχονόμων και τροχοφόρα εν κινήσει στο αστικό οδικό δίκτυο κατά τη θρησκευτική ακολουθία.

Στο Δήμο Αθηναίων, εκτός από τα Μέτρα Τάξης και την απουσία Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας, αλγεινή αίσθηση προκάλεσε και η απουσία του Δημάρχου Αθηναίων από την περιφορά του επιταφίου του Αγίου Λάζαρου στο Ά Κοιμητήριο Αθηνών. Όπως αναφέρει πολίτης, «καταγγέλλω την απουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, από τον επιτάφιο του 1ο Νεκροταφείου Αθηνών, τους ανεπαρκείς υπαλλήλους του Δήμου όπου δεν ενημέρωσαν τον κόσμο, ως όφειλαν, για την αλλαγή του δρομολογίου του επιταφίου μετά απο δεκαετίες. Τέλος την παντελή απουσία της Δημοτικής αστυνομίας που επιτρέπει σε συμμορίες ρομά να παρενοχλούν τον κόσμο καθώς και την στάθμευση αυτοκινήτων εντός του Νεκροταφείου»

Ενώ ανύπαρκτα Μέτρα Τάξης, καταγγέλλουν και κατά την «περιφορά επιταφίου στη Βάρκιζα, χωρίς να υπάρχει αστυνομία για να κλείσει το δρόμο, πρώτη φορά βλέπω στα τόσα χρόνια!» Καθώς επίσης στην εκκλησία στο Γκολφ της Γλυφάδας, δεν υπήρχαν Μέτρα Τάξης από την Αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr. Ενώ και «στην Αγία Μαρίνα, ένας παπάς προσπαθούσε, χωρίς αποτέλεσμα να κάνει τον .. Τροχονόμο κατά την περιφορά του επιταφίου» αναφέρει ένας ακόμα ενοχλημένος από την κατάσταση, πολίτης.