Αττική: Εκρήξεις στις Αφίδνες, αναζωπύρωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Εξαιρετικά δύσκολη στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς για τα κλιμάκια Δασοπυροσβεσης που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα στην Αττική με συνεχείς αναζωπυρώσεις

Η φωτιά για τέταρτη ημέρα συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο με το πύρινο μέτωπο να έχει λάβει ανεξέλεγκτες πια διαστάσεις. Εντολή αμεσης εκκένωσης έχει δοθεί στο Πολυδένδρι, το Καπανδρίτι, στη Μαλακάσα και τον οικισμό Σφενδάλη. Στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα εξακολουθεί να καίγεται δασική έκταση.

Δυο ισχυρότατες εκρήξεις στις Αφίδνες (06/08-11.30) προκλήθηκαν σε εργοστάσιο αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου. Στο μέτωπο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία αναζωπυρώθηκε η φωτιά με τους πυροσβέστες να προβαίνουν σε αναγκαστική απομάκρυνση για τους πολίτες ενώ πνέει πολύ ισχυρος δυτικος άνεμος, αυτήν την ώρα.

Λόγω της καταστροφής του δικτύου από τις πυρκαγιές, ήταν το πρωί (06/08) η Ιπποκράτειος πολιτεία, τμήμα της Μαλακάσας, των Αφιδνών, του Αγίου Στεφάνου, το Πολυδένδρι, το αντλιοστάσιο Κρυονερίου και τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου είναι χωρίς ρεύμα.

Από τις 6:00 (06/08) σε συνδρομή κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν και τα εναέρια μέσα στην Αττική και στις μεγάλες πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στις περιοχές που πλήττονται από την πυρκαγιά, στις οποίες έχουν εφαρμοστεί σχέδια εκκένωσης, εντοπίζονται και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.