Αθήνα: Υγειονομικοί σε αναστολή επανέφεραν βρέφος- Επέβαινε σε λεωφορείο και ο οδηγός σταμάτησε στο ΥπΥγειας

Βρέφος κατέρρευσε με εισρόφηση σε αστικό λεωφορείο, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο έξω από το Υπουργείο Υγείας και ζήτησε βοήθεια από υγειονομικούς σε αναστολή

Το λεωφορείο της γραμμής “054” Περισσός-Πολυτεχνείο, εκτελούσε δρομολόγιο (17/11) ενω μεταξύ των επιβαινόντων υπήρχε μητέρα με το 2μηνων βρέφος τής. Όταν αντιλήφθηκε ότι το μωρό της δεν αναπνέει άρχισε να αναζητά βοήθεια, ενημερώθηκε ο οδηγός Βασίλης Κατρόπουλος, ενώ το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει στο κέντρο της Αθήνας σταμάτησε το λεωφορείο. Καθώς εκτελούσε δρομολόγιο επί της Αριστοτέλους, ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής, άλλαξε την πορεία του καθώς κατευθύνθηκε τρέχοντας προς την είσοδο του Υπουργείου Υγείας καθώς γνώριζε ότι στο χώρο βρίσκονται Υγειονομικοί σε αναστολή και τους ζήτησε να συνδράμουν σε παροχή βοήθειας.

«Ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε ξαφνικά έξω σε δαιμονισμένη κατάσταση κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε του χέρι», με κλήσεις στο ΕΚΑΒ, ανέφερε ο Ερωτόκριτος Ζληντίδης. «Προσπαθούσε για ώρα να πάρει τηλέφωνο το 166, αλλά δεν του απαντούσαν. Απελπισμένος απευθύνθηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, ζητώντας τη βοήθειά τους. Τέσσερις από αυτούς, με σίγουρες κινήσεις, μπήκαν στο λεωφορείο, πήραν στα χέρια τους το βρέφος και το επανέφεραν διότι εκείνη τη στιγμή ήταν σε άπνοια», σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από 6 με 7 λεπτά μετέβησαν στο σημείο δύο μηχανές και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβαν  το βρέφος και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου .

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, ο οδηγός του λεωφορείου, Βασίλης Κατρόπουλος, σε ανάρτησή του, αναφέρει, «Όσο υπάρχει ανθρωπιά υπάρχει ελπίδα!! Ένα μεγάλο μπράβο στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και κατασκηνώνουν – αγωνίζονται έξω από το υπουργείο υγείας!!Σήμερα 17-11-2022 και περί ώρα 10:40 επί της Αριστοτέλους ( εργάζομαι στο 054 γραμμή) με ειδοποίησαν και είδα ένα νεογέννητο πού ήταν μέσα στο καρότσι το οποίο φώναζαν ότι πέθανε το νεογέννητο, θυμήθηκα ότι ήταν γιατροί απέναντι από το υπουργείο υγείας,οι οποίοι τόσο καιρό βρίσκονται σε αγώνα διαρκείας…
Πήγα το λεωφορείο στο υπουργείο υγείας και ζήτησα την βοήθεια τών γιατρών για το ανωτέρω.
Οι γιατροί δεν ξέχασαν τον όρκο του Ιπποκράτη πού έχουν δώσει και 4-5 γιατροί ήρθαν στο λεωφορείο και έσωσαν το νεογέννητο… ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ ,ήρθε μηχανή τού ΕΚΑΒ και παρέλαβε το νεογέννητο … Δύσκολες στιγμές αλλά σημασία είναι ότι το νεογέννητο σώθηκε… Μπράβο στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή!!».