ΑΘΗΝΑ : Βανδαλισμοί, εμπρησμοί, εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Με την πορεία “συμπαράστασης και αλληλεγγύης” ατόμων του “χώρου” σε εξέλιξη, βανδαλισμοί καμμένα αυτοκίνητα και η Καλων Τεχνων τελει υπο καταληψη.

image

Σε εξέλιξη (02/12-20.30) εκτεταμένα επεισόδια στη Χ.Τρικουπη από άτομα του “χωρου” που πραγματοποιούσαν πορεία για τον κατάδικο αναρχικό απεργό πείνας.
Εκρηκτικές μολότοφ από τους καταληψίες του ΕΜΠ, προς τους Αστυνομικούς.

image

Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, με χρηση κροτου αψης και χημικων στην πλ.Εξαρχείων, για τον περιορισμό των επεισοδίων και συλλήψεις όσων έχουν προκαλέσει τους βανδαλισμούς τους εμπρησμούς και τα επεισόδια στο κέντρο. Οδοφράγματα έχουν στηθεί σε σημεία των Εξαρχείων, στα οποία τα άτομα έχουν προκαλέσει εμπρησμούς σε κάδους και οχήματα.
image

image

image

Τα άτομα προκάλεσαν τον εμπρησμό διερχόμενου λεωφορείου από τη Στουρνάρη. Οι Πυροσβέστες που μετέβησαν στο σημείο να κατασβεσουν τις φωτιές που εκδηλώθηκαν από εμπρησμό δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Έχουν κληθεί διμοιρίες να συνοδεύσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα και να προστατεύουν τους Πυροσβέστες.

image
image

Στη Χαριλάου Τρικούπη

image

Σόλωνος& Ιπποκράτους

image

Εμπρησμός σε αυτοκίνητα, στην οδό Κωλέττη
image

Τα άτομα που συμμετείχαν στη πορεία “αλληλεγγύης ” στον αντιεξουσιαστή απεργό πείνας διερχόμενοι από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, προκάλεσαν βανδαλισμούς και φθορές σε τραπεζικά υποκατάστηματα. Η πορεία συμμετείχαν περίπου 5000 άτομα, είχε ξεκινήσει (02/12-18.00) από την πλατεία Μοναστηρακίου, και συμμετείχαν αντιεξουσιαστές, μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ Μ-Λ, και από κεντρικούς δρόμους κινήθηκε προς το Σύνταγμα και στη συνέχεια προς τα Εξάρχεια, με το Πολυτεχνείο να τελεί υπό κατάληψη (01/12) ενόψει της 6ης Δεκέμβρη.

image

Πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις -Ηράκλειο, Χανιά, Γιάννινα και Μυτιλήνη-. Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία που πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτωδη βροχή, ξεκινησε από την περιοχή της Καμάρας και συμμετείχαν εκτός από άτομα του “χώρου “, και μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.
Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεια που πραγματοποίησαν ατομα του “χωρου” στην Πάτρα, έσπασε τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας και απέρριψαν στο εσωτερικο της μολότοφ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport