Αθήνα: Συνελήφθησαν Αφγανός και Λύβιος με ποινικό μητρώο από Αστυνομικό εκτός υπηρεσίας- Απείλησαν νεαρή και της πήραν το κινητό

Την απείλησαν μέσα στην πλατεία Συντάγματος, και της αφαίρεσαν το κινητό

Η εφαρμογή που είχε εγκαταστήσει στο κινητό της και Αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, εκτός υπηρεσίας, είχαν ως αποτέλεσμα οι δράστες να εντοπιστούν και η νεαρή γυναίκα να πάρει πίσω το κινητό της τηλέφωνο.

Η 28άχρονη περπατούσε (06/02-17.15) στην πλατεία Συντάγματος προς το ΜΕΤΡΟ, ανάμεσα στον κόσμο, όταν αισθάνθηκε ένα αντικείμενο να την ακουμπάει στη μέση ενώ σε σπαστά ελληνικά ένας άνδρα απείλησε τη ζωή της και να μη φωνάζει σε βοήθεια. Ταυτόχρονο ένα δεύτερος αλλοδαπός συνεργός του, είχε περάσει τα χέρια του στις τσέπες του παλτό της και της αφαίρεσε  το κινητό και €15 που είχε πάνω της. Παρά την προσπάθεια της νεαρής γυναίκας να ακολουθήσει τους δύο αλλοδαπούς, ο συνωστισμός και η ταραχή της, δεν τη βοήθησαν και οι δύο δράστες «χάθηκαν» μέσα στο πλήθος.

Η νεαρή, κατήγγειλε στο ΤΑ Ακροπόλεως την κλοπή του κινητού της τηλεφώνου, και του μικρού χρηματικού ποσού. Από την ενεργοποίηση εφαρμογής εντοπισμού του κινητού της, εντόπισε το στίγμα του τηλεφώνου της στην Ερμού. Στην ίδια περιοχή βρισκόταν εκτός υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας της Άμεση Δράσης ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ. Ύστερα από επικοινωνία με τους συναδέλφους του, εντόπισε τους δύο αλλοδαπούς μεταξύ Βουλής και Νίκης. Οι δύο αλλοδαποί ωστόσο, αντιλήφθηκαν την παρουσία του αστυνομικού και επιχείρησαν να διαφύγουν με διερχόμενο ΤΑΞΙ, με τον Αρχιφύλακα να τους ακινητοποιεί λίγο πριν την άφιξη πληρώματος της Αμεσης Δράσης. Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο ΤΑ Ακροπόλεως.Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση στοιχείων τους, πρόκειται για 39χρονο Αλγερινό και 20χρονο Λίβυο με δύο τουλάχιστον επίθετα και τρία ονόματα στο ποινικό του μητρώο. Ο Αλγερινός μόλις πριν μια εβδομάδα, είχε λάβει υφ’ όρων απόλυση από το ΣΚ Άμφισσας, ενώ σε βάρος του Λίβυου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπές και ληστείες. Τους δύο αλλοδαπούς, αναγνώρισε η 18χρονη ως δράστες της σε βάρος της επίθεσης.
Σε βάρος των δύο σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.