Αθήνα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο- Μέτρα Τροχαίας με διακοπή της κυκλοφορίας

Με αφορμή το Νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας (14/03-12.00) , με ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις, έχει προγραμματίσει το συντονιστικό φοιτητικών συλλόγων. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων, «Ο αγώνας μας για σύγχρονες, ποιοτικές αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές συνεχίζεται».

Με ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η Τροχαία έχει προβλέψει- ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Απευθύνεται έκκληση προς τους οδηγούς, να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας, μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.