Αθήνα: Η  έξοδο των Αθηναίων με αριθμούς της Τροχαίας

Τα στατιστικά στοιχεία της Τρχαίας Αττικής για την κίνηση στα διόδια της Αττικής επί της ΠΑΘΕ

Συνολικά 27.270 οχήματα πέρασαν την Παρασκευή (20/03) από τα διόδια της ΠΑΘΕ, Όπως έχει καταγραφεί τα 14.070 διήλθαν από την Αθηνών-Κορίνθου ενώ 13.200 πέρασαν τα διόδια στην Αθηνών-Λαμίας.

Από τους διαχειριστές της ΠΑΘΕ, η ανάσχεση οχημάτων στα διόδια τόσο στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας (“Νέα Οδός”) όσο και στην Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου στην έξοδο από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας  (“Ολυμπία Οδός”) παρουσιάστηκε, καθώς πλέον έχουν γίνει “κλειστής λειτουργίας ” -χωρίς υπάλληλο- ή λειτουργούν ελάχιστα ταμεία, ή μόνο μηχανήματα αυτόματης πληρωμής, [στην Ολυμπία Οδό η διέλευση γίνεται αποκλειστικά με χρήση e-pass, κέρματα ή ανέπαφη κάρτα] διαδικασίες με τις οποίες δεν είναι όλοι οι οδηγοί εξοικειωμένοι.

Όπως σημειώνεται από την Τροχαία, μεταξύ όσων κινήθηκαν στο δίκτυο της ΠΑΘΕ, υπήρχαν πολίτες οι οποίοι κινήθηκαν στα χωριά τους, αλλά και πολλοί επαγγελματίες και πολίτες μόνιμοι κάτοικοι εκτός Αττικής εργαζόμενοι σε εταιρείες της Πρωτεύουσας.

Σε αντιπαραβολή των στοιχείων κίνησης στα δύο Εθνικά Οδικά Δίκτυα, την προηγούμενη Παρασκευή (13/03) από τα διόδια της ΠΑΘΕ, καταγράφεται συνολικά κίνηση για 35.202 τροχοφόρα, κατά 7.932 περισσότερα σε σχέση με την κίνηση της Παρασκευής (20/03) χθες). Από αυτά 19.176 τροχοφόρα είχαν διέλθει από τα διόδια της ΕΟ Αθηνών Λαμίας και 16.026 έχουν καταγραφεί σε διέλευση από την Αθηνών-Κορίνθου.