Αθήνα: Φωτιά σε σταθμευμένα ΙΧΕ

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, ενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πολίτης αντιλήφθηκε την εκδήλωση της εστίας φωτιάς στη συμβολή των οδών Αγησιλάου Παπαδήμα και Δημοχάρους στην Αθήνα- κοντά στο Ναυτικό Νοσοκομείο, πίσω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ- και ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία. Στο σημείο κλήθηκε να ενεργήσει στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, η Πυροσβεστική (16/12-03.50) με εννιά πυροσβέστες και τρία οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε σταθμευμένο όχημα και μεταδόθηκε στα παρακείμενα. Στο σημείο τέσσερα οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ δύο ακόμα έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Ασφαλείς πηγές του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι στο σημείο έχουν εντοπισθεί ευρήματα εμπρηστικής ενέργειας- προσανάμματα με αναμμένα κεριά κάτω από αυτοκίνητα. Παρά τις Αναζητήσεις για άτομα που σχετίζονται με την ενέργεια, δεν ακολούθησαν προσαγωγές ή συλλήψεις .

Η εμπρηστική ενέργεια σημειώθηκε σε μία περιοχή που λόγω της Αμερικανικής Πρεσβείας θεωρείται μία από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας, σε συνέχεια ανακοίνωσης που είχαν αναρτήσει σε διαδικτυακό ιστότοπο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας μετά την καταδρομική “περιπολία” στο Κολωνάκι, με αναφορά ότι «δεν θα χτυπούν πια τα Εξάρχεια, αλλά περιφερειακά».