Αθηνα: Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες λαθρομεταναστών, διέπρατταν ανθρωποκτονίες κι εκβιάσεις σε καταστηματάρχες για να επικρατήσουν

Εξιχνιάστηκαν δυο ανθρωποκτονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και τρεις περιπτώσεις εκβίασης σε περιοχές του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας, από μέλη συμμορία λαθρομεταναστών με σκοπό την επικράτηση

Λαθρομετανάστες απο Αφγανιστάν και Πακισταν με οργάνωση σε συμμορίες, δρούσαν με σκοπό την επικράτηση στο κέντρο της Αθήνας, εκβιάζοντας ομοεθνείς τους καταστηματάρχες αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη, συνελήφθησαν συνολικά εννέα λαθρομετανάστες, από Αφγανιστάν και Πακισταν ως μέλη των εγκληματικών ομάδων, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες που περιλαμβάνονται ακόμα δέκα ταυτοποιημένοι λαθρομετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων.

Οι λαθρομετανάστες, οργανωμένοι σε αντίπαλες συμμορίες, διέπρατταν ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος ομοεθνών τους, καθώς επίσης εκβιάσεις σε βάρος τους, σε περιοχές του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν οχτώ κινητά τηλέφωνα και δυο οχήματα ιδιοκτησίας τους.

Σε βάρος των Αφγανών και Πακιστανών λαθρομεταναστών, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμορίας, ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εκβίασης, φθοράς κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η επιχείρηση (24/03) πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα και την Κυψέλη, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενώ οι έρευνες, για την ανακάλυψη των συνεργών τους και τη διακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, συνεχίζονται.

Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr ωστόσο επισημαίνουν ότι χρειάστηκε μεθοδική έρευνα και συλλογή μαρτυρικών καταθέσεων από τους συμμετέχοντες στην έρευνα σε εξάρθρωση των δυο συμμοριών με μέλη λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακισταν, καθώς στις περισσότερες υποθέσεις τα θύματα, αποφεύγουν να καταγγείλουν τις πράξεις σε βάρος τους.