Αθήνα: Έκλεψαν από Διπλωματικό όχημα, 100 Αλβανικά Διαβατήρια

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η Πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα Αντριάνα Χομμντάρι και ο Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Πέρβιν Τσικούρια απολύθηκε, με απόφαση του Αλβανού Υπουργού Γκεντ Τσάκα.

Η κλοπή (13/03) 100 περίπου διαβατηρίων έκδοσης του Αλβανικού κράτους, από το διπλωματικό αυτοκίνητο του Αλβανού Πρόξενου, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα μετέφερε από το Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, προκάλεσε έρευνα των Αρχών σε Ελλάδα και Αλβανία.

Σε έλεγχο λεωφορείου στο Τελωνείο Κακαβιάς, εντοπίστηκε τσάντα με 300 διαβατήρια και άμεσα κλήθηκε ο Πρόξενος της Αλβανίας από τα Ιωάννινα

Στο Μεθωριακό Σταθμό Κακανιάς μετέβη ο Αλβανός Πρόξενος, ο οποίος διευκρίνησε ότι τα έγγραφα είναι νόμιμα και πως είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αποστολής στην Αλβανική Πρεσβεία. Με αυφορμή την “εμπλοκή” που προκλήθηκε, ανέλαβε ο ίδιος να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην Αθήνα.

Το Διπλωματικό αυτοκίνητο του Αλβανού Πρόξενου, ήταν σταθμευμένο στην οδό Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας, πριν ο ίδιος μεταβεί στην Πρεσβεία της Αλβανίας για να παραδώσει τα Διαβατήρια, όταν άγνωστοι δράστες έσπασαν το παράθυρο και απέσπασαν από το εσωτερικό τους σάκους με τα 100 από τα 300 Διαβατήρια. Μόλις η κλοπή κοινοποιήθηκε στη Αλβανία, αμεση ήταν η παρέμβαση του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα διαβατήρια ανήκουν σε Αλβανούς πολίτες, οι οποίοι μέσω της Πρεσβεία προβαίνουν σε ανανέωσή τους

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Αντριάνα Χομπντάρι και ο Πέρβιν Τσικούρια «εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής 100 διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους. Το όχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, ανήκει στον Τσικούρια. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εν λόγω πρόξενος είχε αναλάβει το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία. Η κλοπή έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ, στο Θησείο όπου το όχημα του Αλβανού πρόξενου υπέστη βανδαλισμούς. Για το γεγονός ενημερώθηκε αρμοδίως η ελληνική αστυνομία».