Αθήνα: Δύο ξεχωριστές αιτήσεις για το Συλλαλητήριο της Κυριακής (21/01)

Το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί αδεια σε κανέναν από τους δύο αιτούντες, προκύπτει από πηγή του Δήμου Αθηναίων.

Αν δεν “τα βρουν μεταξυ τους”, και οι φάκελοι δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας, για χρηση της πλ Συνταγματος την Κυριακη 4 Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή του Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, ενδέχεται να μη χορηγηθεί η σχετική άδεια σε κανέναν από τους δύο διοργανωτές.

Η μια αίτηση έχει υποβληθεί από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

Η δεύτερη από τη «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού – Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της Αθήνας, κατά την πρώτη συνάντηση, που είχε με τους εμπλεκόμενους φορείς η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Νέλλη Παπαχελά, στο Δημαρχείο δεν κατέστη δυνατή συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών για χορήγηση μίας άδειας.

Ωστόσο στο αδιέξοδο που προέκυψε έχει προγραμματισθεί νέα συνάντηση (30/01) και στο ενδεχόμένο να μην προκύψει συμφωνία, η άδεια θα χορηγηθεί με κλήρωση, είτε θα διαβιβαστεί ο φάκελος στην ΓΑΔΑ προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόφαση.