ΑΘΗΝΑ: Δολοφονική επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας (ΚΕΔ)

Δολοφονική επίθεση σε βάρος του αναπληρωτή προέδρου της επιτροπής διαιτησίας (ΚΕΔ), Χριστόφορο Ζωγράφο, το βράδυ(13/11) στον Κολωνό.

Ο 45χρονος πρώην διαιτητής Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, (13/11- 23:00), δέχθηκε επίθεση με δράστες δύο άτομα, ενώ βάδιζε στην οδό Δελερεφόντου. Οι δράστες σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού προσέγγισαν τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ. Ο αναβάτης αποβιβάστηκε από το δίκυκλο και επιτέθηκε με χτύπησε με σιδερολοστό τον 45χρονο, και γροθιες στο κεφάλι. Στη συνέχεια, επιβιβαστηκε στο δίκυκλο και διέφυγαν.
Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, προκειμένου και υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ενώ να αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι. Συμφωνα με τους θεραποντες, η κατασταση της υγειας του δεν εμπνέει ανησυχία για την ζωή του. Προανάκριση ενεργεί η Ασφάλειας Αττικής, με λήψη καταθέσων από το θύμα και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας εγκαταστημένες  σε κτήρια της περιοχής, προκειμένου να προσδιορίσουν τις κινήσεις των δραστών και στοιχεία για την εξιχνίαση της βίαιης δολοφονικής επίθεσης.
Πρόκειται γαι την τρίτη κατά σειρά επιθέσεις σε βάρος μέλους της επιτροπής διαιτησίας τα τελευταία δύο χρόνια, με τους δράστες να έχουν ακολουθήσει την ίδια τακτική με ενέδρα στα θύματα τους. Αντίστοιχες επιθέσεις έχουν δεχτεί ο Γιάννης Τσαχειλίδης και ο Δημήτρης Καλύβας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport