Αθήνα: Απέσπασαν με απάτη πίνακα του Πικασο από ιδιωτική Συλλογή

Ο πίνακας μέρος ιδιωτικής συλλογής, ανήκει σε ιδιώτη και είχε πρόθεση να τον πουλήσει, αλλά δεν έλαβε χρήματα από την πώληση.

Δύο άνδρες, έναν Έλληνα κι έναν Ρουμάνο, αναζητούν οι Αρχές, καθώς έχει υποβληθεί σε βάρος του καταγγελία για υπεξαίρεση πίνακα μεγάλης αξίας. Συμφωνα με την καταγγελία της 56άχρονης ΑΚ γνωστή επιχειρηματία, οι δυο απατεώνες την έπεισαν ότι θα μεσολαβήσουν ώστε να βρουν αγοραστή για τον πίνακα του Πικάσο που είχε στην κατοχή της, η αξία του οποίου αποτιμήθηκε σε €200.000 με €300.000 . Πριν από μερικές ημέρες, οι δύο άνδρες πήγαν στο σπίτι της επιχειρηματία στο κέντρο της Αθήνας, και παρέλαβαν τον πίνακα, προκειμένου να τον επιδείξουν σε ενδιαφερόμενο αγοραστή ενώ δεσμέυτηκαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί της, ώστε να λάβει γνώση για την πώλησή του.

Η επικοινωνία δεν έγινε, και παρά τις αναζητήσεις της επιχειρηματία και νόμιμης κατόχου του πίνακα, δεν κατέστη εφικτή η ανεύρεση των δύο ανδρών.

Η 56άχρονη, μετέβη στο ΤΑ Συντάγματος, όπου υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατονομάζοντας τους δύο άνδρες, και εκδόθηκαν αναζητήσεις στα στοιχεία τους.