Αθήνα: Ανήλικος Πακιστανός συνελήφθη από ΔΙ.ΑΣ. σε καταδίωξη ως διακινητής με 12 λαθρομεταναστων σε τζιπ απο Σκόπια

Περιπολία της Άμεσης Δράσης, δίκυκλα της Αθηνών, κάλεσαν σε έλεγχο Πακιστανό οδηγό αυτοκινήτου, καθώς έκριναν ύποπτη την παρουσία πολλών ατόμων στο εσωτερικό του

Εν κινήσει  στη Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Αθήνας (13/02) ο Πακοστανος οδηγός τζιπ δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, με ελιγμό προς την οδό Αχαρνών. Ακολούθησε καταδίωξη, καλώντας οι αστυνομικοί διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει το τζιπ πιυ οδηγούσε.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Αχαρνών, και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους δώδεκα ομοεθνεις του λαθρομετανάστες- οχτω γυναίκες και τεσσερις άνδρες- τρείς εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 17χρονος παρέλαβε τους λαθρομετανάστες, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (13/02) απο τη μεθοριακή γραμμή Σκοπίων προκειμένου να τους προωθήσει στην Αθήνα. Όπως κατέθεσαν οι λαθρομετανάστες εισήλθαν σε δύο υποομάδες στη χώρα. Αρχικά οι τέσσερις άνδρες απο τη Σερβία, μεταφέρθηκε οδικώς στα Σκόπια κι επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 17χρονου Πακιστανού διακινητή, καθως κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των €1.700 κατ άτομο. Οι οχτω γυναίκες, είχαν προωθηθεί από την Κύπρο στη Σερβία, και σα Σκόπια καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των €3.500 κατ άτομο. Το δουλεμπορικό κύκλωμα τους προσέφερε να δηλώσουν αν επιθυμούν να προωθηθούν στη Γαλλία και απαιτούνταν επιπλέον το χρηματικό ποσό των €3.500 για καθέναν χωριστά.

Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες παραπέμφθηκαν στη Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, και κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής-χαρτογράφησης για τους δωδεκα λαθρομετανάστες, προκειμένου να εφαρμοστεί η επαναπροωθησή τους στη χώρα καταγωγής τους. Το τζιπ για το οποίο δεν προέκυψε να απασχολεί κατασχέθηκε ως μέσο παράνομης προώθησης λαθρομεταναστών.

Σε βάρος του 17χρονου Πακιστανού, οδηγού μέλους κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό και απείθεια. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος του και αναζητείται.

Ο ανήλικος Πακιστανός διακινητής, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.