“Ατεκμηρίωτος και εξωλογικός δημόσιος λόγος, με τη συντήρηση στερεοτύπων που υποθάλπουν τον κοινωνικό στιγματισμό αναπαραγωγής της βίας”

Νομική άποψη για την προσφυγή της ΠΟΑΣΥ στη Δικαιοσύνη μετά το υβριστικό και προβλητικό σχόλιο σε βάρος του εργαστιακού κλάδου των Αστυνομικών, από τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασίμη.

“Πολύ σωστά οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε έγκληση για ομαδική εξύβριση τους από την Βουλευτή που αντί να επικεντρωθεί στα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα θεωρεί ότι αποτελεί πράξη εκπροσώπησης η καταφρόνηση μιας μεγάλης ομάδας εργαζομένων του δημοσίου τομέα που είναι και οι μόνοι αρμόδιοι για την ασφάλεια όλων μας.

Η Βουλή πρέπει να άρει την βουλευτική ασυλία της όταν θα έρθει η ώρα και θα πρέπει να δικαστεί όπως κάθε πολίτης με δημόσιο λόγο που ισοπεδώνει ηθικά τους συμπολίτες του για μόνιμες ή εγγενείς ιδιότητες κακοποιώντας το τεκμήριο της αθωότητας.

Το πρόβλημα με αυτού του είδους τον ατεκμηρίωτο και τελικά εξωλογικό δημόσιο λόγο είναι η καταστρατήγηση θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου με την συντήρηση στερεοτύπων που υποθάλπουν τον κοινωνικό στιγματισμό και αυτοματισμό της αναπαραγωγής της βίας. Το δίκαιο δεν ανέχεται την ατεκμηρίωτη καταφρόνηση για μόνιμες ιδιότητες του άλλου, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο με κοινά χαρακτηριστικά.

Πολύ σωστά αντέδρασαν θεσμικά οι Αστυνομικοί. Αυτή πρέπει να είναι η αντίδραση σε τέτοια φαινόμενα. Για να μην είναι άλλη”, σχολιάζει ο νομικός Βασίλης Σωτηρόπουλος.