Ασύλλητους “Πυρήνες” και λειτουργικό αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, στο τρομοδέμα της Δικαστικού

Ως τρομοκρατική ενέργεια εξετάζουν την αποστολή τρομοδέματος στο σπίτι της Ανωτάτης Δικαστικού το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής που έρευνα τη υπόθεση ως ιδιαιτέρως σοβαρή.

image

“Δεν ήθελαν να προειδοποιήσει να έχουν θύματα επεδίωξαν οι αποστολείς” με αυτή την περιγραφή Ανώτατος Αξιωματικός σχολιάζει στο nantiareport τις προθέσεις των τρομοκρατών που απέστειλαν το αυτοσχέδιο τρομοδέμα στην Ανωτάτη Δικαστικό Ισιδώρα Πόγκα.
Όπως προέκυψε κατά τη μακροσκοπική εξέταση στα μέρη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, “ήταν λειτουργικός, με κλειστο κύκλωμα, το οποίο θα πυροδοτούσε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μόλις η παραλήπτης άνοιγε το εξώφυλλο του “βιβλιου” εξηγεί ανωτάτη Αστυνομική πηγή του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου.
Ο μηχανισμός ηταν τοποθετημένος σε “σκαμμένο” βιβλίο, αποτελούμενος απο επτά φωτοβολίδες, ξυραφάκια και βίδες, ώστε από την έκρηξη που θα προκαλούσε η πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς είχε λειτουργική καλωδίωση με “πιάστρα” για να “κλείσει το κύκλωμα” με το άνοιγμα του βιβλίου, θα είχε ως αποτέλεσμα βαρύτατο αν όχι θανάσιμο τραυματισμό του παραλήπτη και του οποιουδήποτε βρισκόταν στο χωρο και σοβαρές υλικές ζημιές.
Η συνδεσμολογία του μηχανισμού και το τρομοδέμα παραπέμπει στη αποστολή (04/2014), προς τον Διοικητή του ΑΤ Ιτέας. Σε εκεινη την αποτυχημένη ενεργεια ηταν ο Χριστόδουλος Ξηρός και ασύλληπτων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς-FAI/IRF« οι αποστολείς του τρομοπακέτου.
Στελέχη της Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εντοπιζουν ομοιότητες στους δυο μηχανισμούς και αποδιδουν σε ασύλληπτα μέλη των “Πυρήνων” την αποστολή του τρομοπακέτου στο σπίτι της Δικαστικού Ισιδώρας Πόγκα στο Χολαργό.
Ήταν η υπογραφή της, τον Ιούνιο του 2015 στην απορρηπτικη απόφαση της αιτησης αποφυλάκισης της Ευης Στατήρη, συντρόφου του καταδικου Γεράσιμου Τσάκαλου, καθώς η ίδια χειριστήριο και απέρριψε την αλλαγή περιοριστικών της μάνας των δύο κατάδικων αδελφών για συμμετοχή τους στη ΣπΦ, Αθηνάς Τσάκαλου.
Στις 25 Ιουνίου 2015 αντιεξουσιαστές είχαν απορρίψει μπογιές και φωτοβολίδες στο σπίτι της Δικαστικού Ισιδώρας Πόγκα, εν όψει της απόφασης για την αποφυλάκιση της Ευης Στατήρη, την οπια ανέλαβαν με ανάληψη ευθύνης στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου
Η ίδια Ανωτάτη Δικαστικός είχε χειριστεί και απορρίψει τη χορήση εκπαιδευτικής άδειας στο Νίκο Ρωμανό.