Αστυνομικοί καταγγέλλουν, «υπάλληλοι στην εστίαση ζητούν ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Με επιστολή τους προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, προσέφυγε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής

Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αναφορικά με την αξίωση επίδειξης της αστυνομικής ταυτότητας και του πιστοποιητικό εμβολιασμού τους από υπαλλήλους της εστίασης, υποστηρίζουν ότι. «Αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσία Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής απευθύνθηκαν στην Ένωσή μας, γνωστοποιώντας το εξής. Από την έναρξη ισχύος του μέτρου περί ελέγχου του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τον ιό COVID-19 πραγματοποιείται παράλληλα, όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι, διασταύρωση των στοιχείων της αστυνομικής ταυτότητας από υπαλλήλους της εστίασης.

Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια, οι Αστυνομικοί της Ασφαλείας να μην μπορούν να εκτελέσουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με την ίδια ευκολία όπως πρότερα, καθώς αυτομάτως γίνεται γνωστό τοις πάσι η ιδιότητά τους, προκειμένου να εισέλθουν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Επίσης, είμαστε αποδέκτες ερωτημάτων από τα μέλη μας, κατά πόσο ιδιώτες (άτομα δηλαδή που δεν ασκούν δημόσια εξουσία) δικαιούνται να πραγματοποιούν σε δημόσιους λειτουργούς ή σε αλλά άτομα ταυτοπροσωπία, ελέγχοντας αστυνομικά δελτία ταυτότητας, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα ιατρικά και λοιπά προσωπικά δεδομένα.

Παρακαλούμε πολύ, όπως δώσετε λύση στο συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»