“Η Αστυνομία απαρτίζεται από βαθμοφόρους όλων των κατηγοριών και ο Αστυφύλακας αποτελεί είδος προς εξαφάνιση”

Με αφορμή τις επικείμενες Κρίσεις της ΕΛΑΣ, και σχόλιο συνδικαλιστή του ΛΣ, “αποστρατικοποίηση” και “βελτιωμένο σύστημα Κρισεων και προαγωγών”, προτείνει και σχολιάζει το μέλος της ΠΟΣΥΦΥ, Νίκος Μπαλούρδος.

“Ναι έχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανωτάτων, έχουμε όμως επίσης κ δυσανάλογο αριθμό υπαξιωματικών.

Έχει καταντήσει η αστυνομία μας να απαρτίζεται από βαθμοφόρους όλων των κατηγοριών κ ο αστυφύλακας να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Έχουμε πήξει στους αρχιφύλακες, στους ανθυπαστυνομους κ στους υπαστυνομους με τα χρόνια.
Η λύση είναι μία κ θα αποτελέσει μονόδρομο σε λίγα χρόνια αν θέλουμε να έχουμε σύγχρονη αποτελεσματική αστυνομία κ δεν είναι άλλη από την αποστρατικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ !
Δεν χρειάζεται το Σώμα να έχει τόσους βαθμούς με τόσες κατηγορίες, ας έχει 5 – 6 βαθμούς (αστυφύλακα, αρχιφύλακα, υπαστυνόμο, αστυνόμο, υποδιευθυντή κ διευθυντή) όπου η πλειοψηφία θα είναι αστυφύλακες οι οποίοι θα αμοίβονται πολύ καλύτερα από ότι σήμερα.
Βελτιωμενο σύστημα κρίσεων κ προαγωγών. Για τις προαγωγές των υπαλλήλων να υπάρχουν γραπτές δοκιμασίες αλλά κ ο ατομικός φάκελος του καθενός (που υπηρέτησε, πόσο δούλεψε, τι πειθαρχικά είχε, πως διαχειρίστηκε τους πολίτες κ τους συναδέλφους του, κ.α).
Ο αρχηγός να “κρίνεται” από τους αστυνομικούς κ όχι από το ΚΥΣΕΑ, κλπ.
Όλα αυτά όμως κ πολλά ακόμα είναι ωραία να τα ακούς, να τα λες αλλά στη Χώρα μας είναι αδύνατο να τα εφαρμόσεις. Στην χώρα που έχουμε μάθει να έχουμε το μεγαλύτερο όφελος με τον λιγότερο κόπο δύσκολα θα αλλάξει κάτι κ επειδή δεν θα αλλάξει τίποτα , σε λίγα χρόνια θα έχουμε τριπλασιους ανώτατους, γιατί πολύ απλά θα έχουμε δεκαπλασιους βαθμοφόρους.
Απλή λογική είναι”.