Αστυφύλακας συνελήφθη ως “μεταφορέας” σε κύκλωμα μαστροπείας- Μετέφερε Ρωσίδες σε ξενοδοχείο

Αστυφύλακας που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε αλλοδαπές σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση

Με τηλεφωνική ενημέρωση προς της Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (10/10 2023) καταγγέλθηκε αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία του Πειραιά, συμμετέχει σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και εκδίδει γυναίκες από την Ουκρανία και τη Ρωσία, σε ξενοδοχείο το  οποίο κατονομάστηκε.

Μετά από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψε η εμπλοκή του 40χρονου αστυφύλακας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, με παρουσία  σε διαφορετικές ημερομηνίες, στο ξενοδοχείο Priamos της Μεταμόρφωσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σε φυσική παρακολούθηση, ο 40χρονος αστυφύλακας, εντοπίσθηκε τουλάχιστον τρεις φορές τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με παραμονή την κάθε φορά για τουλάχιστον μια ώρα. Ενώ την περασμένη εβδομάδα, ο αστυφύλακα της Ασφάλειας Πειραιά, εντοπίστηκε τουλάχιστον δύο φορές κοντά στο ξενοδοχείο, άλλοτε σε αυτοκίνητο και άλλοτε πεζός.

Το πρωί της Πέμπτης (21/03) από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων , προχώρησαν σε σύλληψη του 40χρονου Αστυφύλακα. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των €500. Σε έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm, σιδερογροθιά, επτά φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες (ασύρματοι) δύο εκ των οποίων ήταν συντονισμένοι σε συχνότητες της ΕΛΑΣ και το χρηματικό ποσό των €2.535.

Ο αστυφύλακας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, παραδέχθηκε ότι το διήμερο (14-15/03) είχε μεταφέρει εκδιδόμενη Ρωσίδα από και προς το ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση έναντι αμοιβής €20 και €30 ανά μεταφορά. Ο ίδιος ομολόγησε ότι τον τελευταίο χρόνο, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μετέφερε σε προκαθορισμένα ραντεβού στο ξενοδοχείο ημιδιαμονής της Μεταμόρφωσης, περίπου 10 ενήλικες εκδιδόμενες από Ουκρανία και Ρωσία.

Ο 40χρονος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του ως μεταφορέας των Ρωσίδων και Ουκρανών, σε διάφορα ξενοδοχεία, καθώς είναι παντρεμένος με Ρωσίδα, και οι γυναίκες αυτές τον εμπιστεύονταν ενώ γνώριζε τη γλώσσα τους.

Ο Αστυφύλακας με την ποινική δικογραφία σε βάρος τους παραπέμφθηκε στον Εισαγγελεά, ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει κινηθεί η πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης.