Άστρος Κυνουριας: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν(εκ νεου) οι γονείς του 39χρονου.

Προθεσμία εκ νέου ελαβαν από τον Ανακριτή Ναυπλίου, προκειμένου να απολογηθούν οι γονείς του 39χρονου ο οποίος εντοπίσθηκε δολοφονημένος και απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο του κοντα στο βιολογικό μέσα στον Τάνο ποταμό στο Άστρος Κυνουριας (15/08) για την ερχόμενη Πέμπτη (21/08).
Τα όσα έχουν καταθέσει οι γονεις και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση για τα όσα οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα έχουν προκαλέσει “μούδιασμα” και αποτροπιασμό.

Ο 76χρονος πατέρας του 39χρονου Γιάννη Μπάρλα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ως κατ ομολογίαν δράστης έχει αναλάβει εξολοκλήρου την ευθύνη για τη δολοφονία του γιου του, με τα όσα αναφέρει στην απολογία του και στον υπερασπιστικό ισχυρισμό του, με λεπτομέρειες τις οποίες μεταφέρει για όσα τον οδήγησαν στο άγριο φονικό ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ο δικηγόρος του 76χρονου, προκαλούν και δημιουργούν αντικρουομενα αισθήματα, τόσο για το δραστη – πατέρα όσο και για το θυμα- γιο των ηλικιωμένων.
Βιαιοπραγίες και άγρια κακοποίηση από τον 39χρονο σε βάρος των ηλικιωμένων γονιών καθώς και απειλές σε βάρος αλλων μελών της οικογένειας τους περιγράφονται από τους δύο ηλικιωμένους.
Χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε περιστατικό το περασμένο Πάσχα οταν ο 39 χρονος είχε δέσει, και ξυλοκόπησε τους δύο γονείς του ενώ φέρεται να είχε  βιντεοσκοπεί τις πράξεις του. Ζητούσε επιτακτικά χρήματα από τις συντάξεις των ηλικιωμένων γονιών του και τους απειλουσε οπως ισχυριζονται ότι θα τους έπαιρνε το σπίτι που έμεναν.
Όπως υποστηρίζει ο 76χρονος οι απειλές σε περίπτωση που δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις του 39χρονου, ότι έχει πρόθεση  να σκότωνε και τα επτά εγγόνια της οικογένειας- τα παιδιά των τριών αδερφών του, τον ώθησαν να οπλίσει την καραμπίνα και να τον πυροβολήσει μέσα στην αυλή του πατρικό του.
Σε κατάθεσή του στους Αστυνομικούς οι οποίοι τον συνελλαβαν και ομολογησε την πράξη του (16/08) αναφέρει ο 76χρονος  ότι πριν από οκτώ χρόνια είχε καταθεσει στην τοπική Εισαγγελία περιοριστικά μέτρα προστασίας για τη συζυγο του και τον ιδιο στις βιαιοπραγίες σε βαρος τους απο το γιου τους.

Νάντια Αλεξίου- nantiareport