Αστακός: Εντοπίζουν πτώματα στο “Euroferry Olympia”- Συνεχίζεται η έρευνα

Τραγικές εξελίξεις για τους αγνοούμενους επιβαίνοντες στο Euroferry Olympia, καθώς τα σβάστικα συνεργεία εντοπίζουν απανθρακωμένα πτώματα στο χώρο στάθμευσης των φορτηγών στο δεύτερο γκαράζ οχηματαγωγού επιβατηγού πλοίου

Πληρώματα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων συνεχίζουν τις ερευνούν στο Euroferry Olympia που βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (23/02) στο λιμάνι του Αστακού, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ διεξάγεται με εξαιρετική δυσχέρεια λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο εσωτερικό του πλοίου, ανάμεσα σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς, υπεράνθρωπη προσπάθεια, αναζητώντας επιζώντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τα δύο απανθρακωμένα πτώματα εντοπίσθηκαν στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους εννέα, ενώ η φωτιά στο πλοίο εχει πλήρως κατασβεσθεί.

Στο σημείο παραμένουν τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου, στο ενδεχόμενο αναζωπύρωσης, να προχώρησανάμεσα σε κατάσβεση.

Επόμενες ενέργειες είναι εργασίες διάνοιξης του καταπέλτη και απομάκρυνση φορτηγών προκειμένου ομάδες διασωστών της Πυροσβεστικής να εισέλθουν σε αναζήτηση των των εννέα που αγνοούνται.

Στο λιμάνι του Αστακού, η επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος τελεί υπό την εποπτεία του Υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσο και του Β’ Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.