Ασπρόπυργος: Ρομά σε διαμαρτυρία για ποινική τους υπόθεση, έκλεισαν το δρόμο και καίνε λάστιχα- Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ρομά από τον καταυλισμό σε διαμαρτυρία για ποινική υπόθεση ομοφυλού τους, έχουν κλείσει τον δρόμο και καίνε λάστιχα, με αποτέλεσμα την Τροχαία να έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην ευρύτερη περιοχή.

(20/09-20.48) Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Ήταν πριν ένα χρόνο, 20 Σεπτέμβριο του 2020, στο χωριό Πιπερίτσα Μεσσηνίας, όταν παρέα Ρομα εισεβαλλαν στην οικία 64χρονου ενώ ήταν στη μονοκατοικία του για να τον κλέψουν. Ο ένοικος αντιλήφθηκε την παρουσία των Ρομά και πυροβόλησε με καραμπίνα που κατείχε για να τους αποτρέψει και να τους τρέψει σε αποχώρηση. Ωστόσο σκάγια τραυματισαν έναν 18χρονο Ρομα ο οποίος και κατέληξε.

Το ΜΟ Γυθείου είχε επιβάλλει κάθειρξη 7ετων στον 64 χρόνο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, και βρίσκεται έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα. Ωστόσο σε προσφυγή του 64χρονου το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή της ποινής σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη που επισύει μικρότερη ποινή κάθειρξης. Οι Ρομά, συγγενείς και ομόφυλοι του 18χρονου, που ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της δικαστικής απόφασης, από τον καταυλισμό στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας,  απέκλεισαν την ΕΟ Καλαμάτας Μεσσήνης και έστησαν οδοφράγματα με φωτιές. Ομοφυλοί τους από τον καταυλισμό Ασπροπύργου σε συμπαράστασή τους απέκλεισαν την Λ.Νάτο και προκάλεσαν εμπρησμό σε λάστιχα που μετέφεραν διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Από την Τροχαία, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας των τροχοφόρων στο ύψος του Ασπροπύργου επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ από το ύψος της Μεγάλου Αλεξάνδρου, και από το ύψος της εταιρείας Τριγώνη στο ρεύμα προς Ζωφριά. Κλειστή παραμένει και η έξοδος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ προς τον περιφερειακό του Αιγάλεω.

Ήταν πριν περίπου δύο εβδομάδες που ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τους διοικητές Τμημάτων της Δυτικής Αττικής και των Δημάρχων τους, μεταξύ των οποίων και του Ασπροπύργου. Θέμα συζήτησης η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή με την κατάσταση να διαταράσσει την οικιακή γαλήνη των μονίμων κατοίκων.