Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στο εργοστάσιο “Faso-plast”

Σε κινητοποίηση δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν σε έργο κατάσβεσης φωτιάς σε αύλειο χώρο εργοστασίου επεξεργασίας πλαστικών

(06/06-22.20) Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις του ΠΣ στο εγο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, επί της οδού Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο Αττικής και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Πυρκαγιά καιει (06/06-22.00) στον αυλειο χωρο του εργοστασίου Faso-Plast με έδρα τη βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου Αττικής. Η επιχείρηση καλύπτει έκταση 45.000τμ. σε συγκρότημα που αποτελείται από έξι κτίρια, με χώρους αποθήκευσης 16.000τμ και τα γραφεία της εταιρείας. Αμςσα κινητοποιήθηκαν σε επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα των πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, μεταφοράς νερού, συστήματα άρδευσης και αποστράγγισης , από PVC-U, πολυαιθυλένιο (ΡΕ) και πολυπροπυλένιο (ΡΡ), δικτυωμένου πολυαιθυλενίου (PEXb-PERT) καθώς και μαλακό PVC για σωλήνες ποτίσματος κήπου. Η Εταιρεία εξυπηρετεί σχεδόν όλες τις εφαρμογές μεταφοράς υγρών, συμπεριλαμβανομένων των αερίων για τον εγχώριο και τον δημόσιο τομέα.

Λόγω της φύσης των καιομενων υλικών, με μήνυμα του 112, πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή έλαβαν ενημέρωση να παραμείνουν στις οικίες τους και να αποφεύγουν την εισπνοή του τοπικού νέφους από την καύση των πλαστικών σωλήνων εντός ρου εργοστασίου.