Ασπρόπυργος: Προσαγωγή για το Ρομά σε υποκίνηση επεισοδίων που ήθελε “να κλάψουν και οι μάνες τους” αστυνομικούς

Προσήχθη στο ΤΑ Ασπροπύργου ο ηλικιωμένος Ρομά ο οποίος προέτρεπε ομοφύλούς του και “αλληλέγγυους” σε υποκίνηση επεισοδίων κατά αστυνομικών

Με ποινική δικογραφία για υποκίνηση σε διέγερση διάπραξης εγκλημάτων κατά αστυνομικών, ο ηλικιωμένος Ρομά Διονύσης Μπέκιος, προσήχθη (06/12) στο ΤΑ Ασπροπύργου.

Με το κλίμα και λόγω των ημερών στον αντιεξουσιαστικό χώρο, να είναι τεταμένο ενώ επιζητούν νέο «μαύρο Δεκέμβρη» ο  ηλικιωμένος Ρομά Διονύσης Μπέκιος, σε δημόσια παράθεση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη προέτρεπε με ύβρεις κατά των αστυνομικών, σε διάπραξη εγκλημάτων.

«Ρομάδες, όλοι οι τσιγγάνοι, όπου υπάρχουν τσιγγάνοι, πρέπει να κάνουμε μια καταστροφή στην Ελλάδα. Να κάψουμε , να κλείσουμε δρόμους, να κάψουμε αυτοκίνητα, να κάνουμε πολλά πράγματα, για το 16χρονο παιδάκι.. Που ρίξανε, σκοτώσανε το παιδάκι, και το παιδί είναι ετοιμοθάνατο.. Όλα τα Ρομά, άπαντες να λάβουνε αυτό το μήνυμα, που το παιδάκι πεθαίνει, είναι ετοιμοθάνατο. Ντροπή στους αστυνομικούς, @@@ τις μανάδες τους, κάψτε τους.. Οπως σκοτώσανε κι αυτοί το παιδί να κλάψουν και οι μανάδες τούς .. Τους @@@ που φοράνε μια στολή που δεν τη σέβονται .. οι @@@@»…

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα της Δευτέρας (05/12) σε οργανωμένη σύμπραξη Ρομά και “αλληλέγγυων δικαιωματιστών” του αντιεξουσιαστικού χώρου,  επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ σε Μέτρα Τάξης έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Επεισόδια σημειώθηκαν και κατά την διάρκεια της “αυθόρμητης συγκέντρωσης”  στα Εξάρχεια.

Το απόγευμα της Τρίτης (06/12) Ρομά απέκλεισαν την ΕΟ Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του Ζευγολατιού και των Μεγάρων και προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια. ενώ επεισόδια προκάλεσαν Ρομά στον Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι,  στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.