ΑΣΠΑ: “Ρόλος των συνδικαλιστών δεν είναι να δικαιολογούν τις παρατυπίες, αλλά να τις καταγγέλλουν”

“Μετά τα καταγγελλόμενα για το Τ.Α. Πυλαίας, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί οι άδειες στο προσωπικό και τους οφείλονται δεκάδες ημερήσιες αναπαύσεις, έκριναν σκόπιμο να απαντήσουν από την Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, υπερασπιζόμενοι τις καταστρατηγήσεις της Διοίκησης.
Για ακόμη μία φορά δεν μπορούν να διαχωρίσουν τον συνδικαλιστικό τους ρόλο από αυτό του Αξιωματικού που διοικεί”.

image

Ειμαστε στην δυσάρεστη θέση να τοποθετηθούμε για ακόμη μία αστοχία της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας.
Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι παλαιότερα οι ίδιοι σε παραταξιακή τους ανακοίνωση είχαν χαρακτηρίσει όλους εμάς που δεν είμαστε Αξιωματικοί ως “κατώτερο προσωπικό” δείχνοντας ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και αντιμετωπίζουν τους χαμηλόβαθμους.
Στο παραπάνω έρχεται να προστεθεί άλλο ένα συνδικαλιστικό τους ατόπημα. Μετά τα καταγγελλόμενα της Ένωσης μας για το Τ.Α. Πυλαίας, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί οι άδειες στο προσωπικό και τους οφείλονται δεκάδες ημερήσιες αναπαύσεις, έκριναν σκόπιμο να απαντήσουν αυτοί πρώτοι, υπερασπιζόμενοι τις καταστρατηγήσεις της Διοίκησης.
Για ακόμη μία φορά δεν μπορούν να διαχωρίσουν τον συνδικαλιστικό τους ρόλο από αυτό του Αξιωματικού που διοικεί.
Δεν θεωρούμε πως η Διοίκηση χρειάζεται υπερασπιστές και κόλακες για να απαντήσει στα καταγγελλόμενα μας.Τέτοιου είδους τοποθετήσεις από Συνδικαλιστές-Αξιωματικούς μόνο σαν προσπάθεια συγκάλυψης των δικών τους παρατυπιών και καταστρατηγήσεων εναντίον του προσωπικού που διοικούν μπορεί να θεωρηθούν.
Ρόλος των συνδικαλιστών δεν είναι σε καμία περίπτωση να δικαιολογούν τις παρατυπίες της Διοίκησης αλλά να τις καταγγέλλουν, να αναδεικνύουν
τα προβλήματα του προσωπικού και να προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε αυτά. Μάλιστα μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η υπερασπιστική ανακοίνωση υπέρ Διοίκησης η οποία δεν έχει αναφέρει εγγράφως τα προβλήματα του τμήματος της
στους προϊσταμένους, σιωπώντας επιδεικτικά για έτερο Διοικητή Τ.Α. ο οποίος διώκεται πειθαρχικά διότι ανέφερε τα προβλήματα της υπηρεσίας του προς όφελος
του προσωπικού του. Απόδειξη του δόλιου σκοπού της ανακοίνωσής σας. Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι είναι η ίδια η Διοίκηση που δεχόταν επί έτη να εργάζεται το προσωπικό σε κτίριο με σκεπή αμιάντου, και κατόπιν δική μας παρέμβασης πραγματοποιήθηκαν εργασίας απομάκρυνσής της.
Εμείς θα συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε παρατυπία και καταστρατήγηση υφίσταται το προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ. . Πάντα καταγγέλλαμε τους Διευθυντές των Διευθύνσεων και τους Γενικούς οι οποίοι με μεταθέσεις τους αδειάζουν μάχιμες Υπηρεσίες δημιουργώντας τεράστια υπηρεσιακά προβλήματα σε αυτές. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
Παράσημα μας οι συνδικαλιστικές διώξεις τις οποίες έχουμε υποστεί λόγω του συνδικαλιστικού μας έργου και η στήριξη των συναδέλφων.
Ευχόμαστε σύντομα να βρείτε και εσείς το συνδικαλιστικό σας δρόμο γιατί το έχουν ανάγκη οι συνάδελφοι οι οποίοι καθημερινά
δεινοπαθούν σε πολλές υπηρεσίες:.


  • Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης