Άσκηση της Πυροσβεστικής σε ναυπηγείο στο Πέραμα

Η Ασκηση «ΑΡΓΩ 2019» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα

Η ώρα ήταν 10 το πρωί όταν εμφανίστηκαν οι πρώτοι καπνοί από σκάφος που επισκευάζονταν στα ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα. Η ομάδα πυρασφαλείας έβαλε τις ειδικές λευκές στολές και έσπευσε στο σημείο για να προλάβει την επέκταση της φωτιάς και σε διπλανά σκάφη.

Ο οδηγός φορτηγού επιχειρεί να βγει από τις εγκαταστάσεις για να γλιτώσει από τις φλόγες ωστόσο έξω από το ναυπηγείο συγκρούεται με διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί νέα εστία πυρκαγιάς η οποία επεκτείνεται στην αποθήκη δίπλα από την κεντρική είσοδο.

Οι εργαζόμενοι εγκλωβίζονται. Μόνη διέξοδος τους η θάλασσα. Τη στιγμή εκείνη κάνει την εμφάνιση του το πυροσβεστικό πλοιάριο «Κοκκινάκης». Το πλήρωμα του αποβιβάζεται για να ενισχύσει τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο ενώ δυο πυροσβέστες ανασύρουν έγκαιρα έναν από τους εργαζόμενους που βούτηξε στη θάλασσα για να σωθεί.

Λίγο αργότερα 13 εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι κατευθύνονται προς το σκάφος της Πυροσβεστικής για να μεταφερθούν με ασφάλεια στο Ικόνιο Κερατσινίου και από εκεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο πλησιέστερο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από θαλάσσης κάνει την εμφάνιση του το δεύτερο πυροσβεστικό πλοιάριο «Καραβασίλης». Το πλήρωμα του τοποθετεί τις σωλήνες για να ενισχύσει με νερό το όχημα της πυροσβεστικής και παράλληλα συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης.

Μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά τίθεται υπό πλήρη έλεγχο.

Όλα αυτά αποτελούσαν το σενάριο άσκησης με τίτλο «ΑΡΓΩ 2019» που εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στα ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα. Στην άσκηση πήραν μέρος πάνω από 45 στελέχη της Πυροσβεστικής, συνέδραμαν εκπρόσωποι του ΟΛΠ ενώ στο σημείο βρισκόταν σε επιφυλακή και σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η πρώτη φορά που πλοιάρια του ΠΣ συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό ανθρώπων που βρίσκονταν στη στεριά.

_____________

* tovima.gr