Ασκηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη

Στην άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, προχώρησε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σε ανάκληση της αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Νίκαια

Στο Ανώτατο Δικαστήριο οδηγήθηκε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, για αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει να του διαβιβαστεί στο σκεπτικό της επίμαχης απόφασης προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση. Σε περίπτωση που και το Ποινικό Τμήμα υιοθετήσει την άποψη του Εισαγγελά του Αρείου Πάγου, η υπόθεση θα επιστρέψει στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, το οποίο υπό διαφορετική σύνθεση θα εξετάσει εξ αρχής το αίτημα του κατηγορούμενου.

Στην άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, βάση της οποίας αποφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, προχώρησε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωϋσίδης. Ο Ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση, αφού μελέτησε το σκεπτικό ζήτησε την αναίρεση, η οποία θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα.

Ο Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για συμμετοχή στο θάνατο του Παύλου Φύσσα.