“Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007, στην Ελλάδα”, η παρουσίαση του βιβλίου των Ι.Σταμούλη και Ν.Διαμαντή (video)

Η παρουσίαση του βιβλίου “Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007, στην Ελλάδα”. Γεγονότα και αναλύσεις που δύσκολα μπορείς να αναγνώσεις την ώρα της καταστροφής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρωην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο τότε Υπουργος Επικρατείας Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ήταν μεταξύ των ομιλητών, παρων και ο Βύρωνα Πολύδωρας καθως είχε διατελέσει (2007) Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργοί βουλευτές εν ενεργεια και εν αποστρατεια Αξιωματικοί του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, και αρκετός κόσμος.
Το πύρινο έγκλημα που σάρωσε την χώρα εκείνο το καλοκαίρι (του 2007), με νεκρούς συμπολίτες μας, δεκάδες τραυματίες, μεγάλη καταστροφή σε περιουσίες αλλά και στον εθνικό φυσικό πλούτο, έγραψε μια τρομακτική σελίδα στην νεώτερη ιστορία της πατρίδας μας.
Σήμερα σχεδόν δέκα χρόνια μετά, μελετώντας το βιβλίο- παρατίθενται ανοιχτές πηγές, υπηρεσιακές καταγραφες και τεχνικές αναλύσεις- με την ασφάλεια της χρονικής απόστασης, μπορεί να αποτελέσει για τον αναγνώστη, σημείο προβληματισμού, και ενα επιπλέον βοήθημα στο ιστορικό του μέλλοντος για την αποτίμηση της μεγάλης εκείνης τραγωδίας..