“Ασφαλιστικό ώρα μηδέν- Δεν εργαζόμαστε 6 φορές την εβδομάδα, είμαστε παρόντες! Το έγκλημα δεν μπορεί να μας περιμένει”|ΑΠΟΨΗ*

Με αφορμή το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, οι Αστυνομικοί, δίνουν τις δικές του διευκρινήσεις αναφορικά με τις συνέπειες στις αποδόχές τους, σε ότι αφορα το λειτούργημα που ασκούν.

ΕΛΑΣ.jpgΑσφαλιστικό αστυνομικών. Ενημέρωση προς τους φίλους μου πολίτες.

Οι αστυνομικοί είναι περίπου 50000 στην Ελλάδα. Οι αστυνομικοί ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια. Ο μέσος αστυνομικός βγαίνει στη σύνταξη στα 40 χρόνια υπηρεσίας. Αλλά, επειδή εργάζεται 6 φορές την εβδομάδα και όχι 5, μπορεί να εξαγοράσει 5 χρόνια εργασίας και να βγαίνει στη σύνταξη στα (40-5=) 35 χρόνια. Άρα, ο μέσος αστυνομικός μπορεί να μπει στη Σχολή στα 18 του και να βγει στη σύνταξη στα 53 του. Υπάρχουν και κάποιοι που μπαίνουν πχ στα 25 τους και βγαίνουν στη σύνταξη στα 60.

Οι αστυνομικοί ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, γιατί:
– καποιοι από αυτούς εκτελούν επικίνδυνη εργασία, όπως είναι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης, της ΟΠΚΕ κα. Για αυτό το λόγο η εργασιακή ομάδα των αστυνομικών έχει τους περισσότερους νεκρούς από οποιαδήποτε άλλη εργασιακή ομάδα στη Χώρα μας.
– κάποιοι από αυτούς είναι οδηγοί και όσο και αν φαίνεται παράξενο η νούμερο ένα αιτία θανάτου του Έλληνα εν ενεργεία και εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικού είναι η συνέπεια τροχαίων συγκρούσεων
– κάποιοι από αυτούς εκτελούν εργασία με ακατάστατο ωράριο. Η συνέπεια είναι να απορυθμίζεται το βιολογικό τους ρολόι με αποτέλεσμα σωματικές δυσλειτουργείες που πολλές φορές οδηγούν στο θάνατο: παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις κα.
– κάποιοι από αυτούς έχουν ιδιαίτερα στρεσογόνο αντικείμενο, με τους εργαζόμενους σε τροχαίες υπηρεσίες να είναι στην κορυφή της λίστας.

Όπως προείπα ΚΑΠΟΙΟΙ από τους αστυνομικούς είναι στις μάχιμες υπηρεσίες, όχι ΟΛΟΙ. Υπάρχουν αστυνομικοί που από τότε που βγήκαν από τη σχολή και για 25-30 χρόνια κάνανε δουλειά γραφείου με κανένα από τα προηγούμενα χαρακτηριστικά. Όμως, όλοι εξισώνονται κάτω από την ιδιότητα του αστυνομικού. Όμως, ακόμα κι έτσι, οι αστυνομικοί των γραφείων πληρώνονται λιγότερα από τον μέσο Έλληνα δημόσιο υπάλληλο.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Με το νέο ασφαλιστικό που προωθείται το ΣΚ η κυβέρνηση θέλει να μας εξισώσει με τα άλλα επαγγέλματα του δημοσίου. Ίσως σκέφτεται να μας βγάζει στη σύνταξη στα 67. Κάποιοι αστυνομικοί σίγουρα το αντέχουν σωματικά. Υπάρχουν γραφεία που δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού και οι συνάδελφοι έχουν το πρωινό ωράριό τους, παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται κανονικά (ολιγόωρες όποτε θέλουν, αιμοδοτικές, κάθονται στις αργίες κτλ).

Αλλά από την άλλη, υπάρχει πλήθος αστυνομικών:
– που έχουν τραυματιστεί θανάσιμα συνέπεια τροχαίας σύγκρουσης ή συμπλοκής με κακοποιούς ή έχουν χάσει τη ζωή τους από παθολογικά αίτια συνέπεια του ακατάστατου ωραρίου και δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη.
– έχουν χάσει την ψυχική τους υγεία (με την ύπαρξη πολλών αυτόχειρων αστυνομικών να το επιβεβαιώνει αυτό) ή έχουν τραυματιστεί βαριά λόγω της εργασίας.

Δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός μάχιμων και μη μάχιμων αστυνομικών. Το συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΠΟΑΣΥ, είμαι σίγουρος πως θα παλέψει για το καλύτερο ΚΑΙ των 50000 αστυνομικών. Όμως, είναι πολύ πιθανό την Κυριακή το βράδυ μια μεγάλη μερίδα μάχιμων αστυνομικών, που σε κάθε βάρδια παίζει τη ζωή της κορώνα- γράμματα, να έχει αδικηθεί από το νέο ασφαλιστικό.
Φωτεινός Παγιαυλας
***
Δεν εργαζόμαστε 6 φορές την εβδομάδα!!!
Είμαστε κάθε μέρα και κάθε ώρα της ημέρας παρόντες!!! Αυτή είναι η αλήθεια!!! Το έγκλημα δεν μπορεί να μας περιμένει, οι πολίτες μας  χρειαζονται ημέρα και νύχτα!!!Πότε δεν θεώρησα ότι έχω ημερήσια ανάπαυση!!! Έτσι μάθαμε έτσι νιώθουμε έτσι πρέπει!!!!
****
Ασφαλιστικο ωρα μηδεν!!!!
Την Κυριακή 8/5  έρχεται στην Βουλή το Ασφαλιστικό προς ψήφιση!!!
Είμαστε σταθερά ενάντια στο προς ψήφιση Ασφαλιστικό και ζητάμε έστω και την ύστατη στιγμή την τροποποίηση αυτού για την διόρθωση των αδικιών!!!
Είμαστε περήφανοι επαγγελματίες  και δεν μας αξίζει αυτή η αδικία!!!
Ελπίζουμε να μελετηθεί καλύτερα πριν την ψήφιση  και να υπάρξει ορθολογισμός και δίκαια κρίση!!!
Με εκτίμηση

image

Θέμης Ι. Καλαμάτας
Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας  Νότιου Αιγαίου.
*******